За самовільне залишення служби закарпатець отримав п’ять років тюремного ув’язнення

січня 14 / 2024

Військовослужбовця військової служби за контрактом однієї із частин,який був на посаді сержанта у званні солдат звинуватили у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.5 ст. 407 КК України. Самовільне залишення військової частини або місця служби військовослужбовцем, а також нез'явлення його вчасно на службу без поважних причин, вчинені в бойовій обстановці, а так само ті самі дії тривалістю понад три доби, вчинені в умовах воєнного стану, що караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
На суді підсудний заявив, що не бажаючи бути відправленим у зону бойових дій, в умовах воєнного стану, свідомо не з`явився у пункті постійної дислокації військової частини та був незаконно відсутній на військовій службі бо переховувався вдома. При цьому, повідомив, що вже бажає повернутися до військової служби та бути відправленим у зону бойових дій.

«Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.5 ст.407 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років» - йдеться у вироку Мукачівського районного суду.

Повідомляє - https://transcarpathia.news/
Категорія : Важливе


Залишити Коментар