У Закарпатській обласній прокуратурі відбулася зустріч із представниками КМЄС

червня 19 / 2024
У Закарпатській обласній прокуратурі відбулася зустріч із представниками КМЄС
🟡

Представники Львівського регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні в ході робочого візиту в Ужгород відвідали Закарпатську обласну прокуратуру.

Із керівництвом та прокурорами обласної прокуратури зустрілася голова регіонального представництва КМЄС в Україні Ханелоре Вальєр та експерти місії Герріт Крамер і Дарія Семенова.

Сторони обговорили новий мандат КМЄС, можливості та пріоритети у подальшій співпраці із правоохоронцями Закарпаття. Зокрема, зосередили увагу на актуальних для регіону напрямках роботи – протидії організованій та транскордонній злочинності, контрабанді культурних цінностей, злочинах у сфері екології тощо.

Як зауважила пані Ханнелоре Вальєр, повномасштабне вторгнення рф в Україну показало, наскільки важливою є національна ідентичність і її збереження, тому ефективна протидія зловживанням у цій сфері надзвичайно актуальна в умовах сьогодення.

Водночас керівник обласної прокуратури Анатолій Ковальчук висловив вдячність партнерам із КМЄС за постійну підтримку та засвідчив готовність до подальшої співпраці. Також поділився успішними прикладами роботи, які вдалося реалізувати останнім часом, зокрема й завдяки можливостям міжнародного співробітництва з правоохоронцями держав-сусідів.

Наприкінці візиту делегація висловила сподівання на продовження плідної співпраці, адже мета КМЄС – в межах можливостей місії сприяти правоохоронцям у наближенні стандартів роботи до європейських, що є важливим чинником на шляху вступу України в ЄС.

🔹
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар