До Землі наближається комета, яку можна буде побачити неозброєним оком

вересня 28 / 2024
До Землі наближається комета, яку можна буде побачити неозброєним оком

У жовтні земляни стануть свідками рідкого космічного явища: поява унікальної комети Атлас.

Комету можна буде побачити неозброєним оком, якщо погода буде сприятливою.


Найкращі умови для спостереження будуть в ніч з 10 на 11 жовтня, повідомляє Astronomy.com.

“Комета буде видна на північному заході, недалеко від сузір’я Великої Ведмедиці. Зокрема, вона повинна бути помітною в регіонах з низьким світловим забрудненням”, – йдеться у повідомленні.

Астрономи радять використовувати біноклі або невеликий телескоп для кращого спостереження, оскільки комета може з’явитися як яскрава пляма з довгим хвостом, що витягується за нею.

Відомо, що комету Цзицзіньшань-Атлас відкрили китайські астрономи. Виявлена в рамках проекту ATLAS, вона отримала свою назву на честь обсерваторії та дослідницького проекту. Комета має великий діаметр, що становить приблизно 1,5 км, а її ядро складається з льоду та пилу. Це дозволяє їй світитися під час наближення до Сонця, коли тепло починає випаровувати воду з ядра, утворюючи яскраву кометну оболонку.

Ця комета стала предметом особливої уваги, оскільки її відкриття стало результатом спостережень, проведених з метою виявлення потенційно небезпечних об’єктів для Землі. Протягом найближчих місяців комета може зазнати змін в яскравості, тому спостерігачам варто слідкувати за оновленнями астрономів, додали Astronomy.com.
Категорія : Світ


Залишити Коментар