До Землі наближається комета, якої не бачили 50 000 років

січня 07 / 2023
До Землі наближається комета, якої не бачили 50 000 років

Протягом найближчих тижнів нововідкрита комета наблизиться до Землі відносно близько . 1 лютого комета C/2022 E3 (ZTF) пройде в межах 28 мільйонів миль (42 мільйони км) від нашої планети, її перше наближення за 50 000 років. Незважаючи на те, що це, безсумнівно, спонукає багатьох спостерігачів за небом спробувати побачити комету, чи зможе хтось її побачити чи ні, залежатиме від низки факторів, включаючи розташування та світлове забруднення як природними, так і штучними джерелами.
Але не лякайтеся! Навіть якщо у вас немає потрібного спорядження чи умов, щоб побачити комету C/2022 E3 (ZTF), проект віртуального телескопа проведе безкоштовну пряму трансляцію комети, починаючи з 23:00 за східним стандартним часом 12 січня (04:00 за Гринвічем). 13 січня). Дивитися пряму трансляцію можна на сайті проекту або на каналі YouTube.
Після того, як було зібрано достатньо спостережень для обчислення орбіти, астрономи визначили, що орбітальний період C/2022 E3 становить приблизно 50 000 років. Його останній прохід через внутрішню частину Сонячної системи, очевидно, відбувся під час верхнього палеоліту або давнього кам’яного віку. Якщо прийняти ці підрахунки за чисту монету, то останніми людьми, які подивилися й побачили цього відвідувача з глибин зовнішньої Сонячної системи, були, ймовірно, дуже ранні Homo Sapiens або неандертальці.
Але це цілком можливо востаннє, коли C/2022 E3 з’являється на нашому шляху. Останні елементи орбіти свідчать про те, що комета зараз рухається по орбітальній траєкторії з ексцентриситетом 1,00027, або, іншими словами, параболічній орбіті. Така орбіта не є замкнутою, тому після того, як вона облетить Сонце, C/2022 E3 повернеться назад у глибокий космос, щоб більше ніколи не повернутися. Отже, це буде останній раз, коли комета «виступає» перед нами.
Категорія : Світ


Залишити Коментар