Більше половини українців додому повертатися з Австрії не хочуть

вересня 09 / 2024

За результатами нового дослідження Австрійського інтеграційного фонду (ÖIF), ставлення українських біженців до повернення додому суттєво змінилося. Станом на 2024 рік 56% з них не планують повертатися до України, а лише 3% мають конкретні наміри це зробити. Це різке зниження у порівнянні з 2022 роком, коли 30% українців висловлювали намір повернутися.

Що стосується працевлаштування, 44% біженців в Австрії знайшли роботу, зокрема жінки демонструють значний прогрес: з 10% у 2022 році до 43% у 2024. Найчастіше вони зайняті у сфері прибирання, торгівлі, охорони здоров'я та освіти. Окрім цього, 75% мають вищу освіту, а 12% вже визнали свої дипломи в Австрії.

Мовні навички також відіграють важливу роль у їхній інтеграції: 35,6% українок володіють німецькою на рівні B1 і вище. Загалом 95% біженців вказують на успішну інтеграцію в австрійське суспільство, а 85% почуваються в безпеці та захищеними.

Ці дані підкреслюють успішний процес інтеграції українців в Австрії, але також вказують на те, що більшість з них не планують повертатися додому найближчим часом.
Категорія : Світ


Залишити Коментар