Польща готова розпочати перевірки українських чоловіків: у військовозобов’язаних будуть проблеми

січня 11 / 2024
Польща готова розпочати перевірки українських чоловіків: у військовозобов’язаних будуть проблеми

У Польщі можуть створити умови для того, щоб ускладнити життя українським чоловікам, які ухиляються від мобілізації.

“Потрібно задіяти механізми, щоб молоді українці, які можуть боротися, повернулися в Україну”, – заявив голова Комітету у закордонних справах Сейму Павел Коваль.



Польща не планує депортувати військовозобов’язаних українців.

Але при цьому у країні готові створити умови для, аби вони самі захотіли повернутися додому. Таку думку у коментарі виданню Sestry висловив голова Комітету у закордонних справах Сейму Павло Коваль.

Польща готова створити незручні умови життя для чоловіків з України
Польський урядовець вважає, що депортувати українців, які на Батьківщині підлягають мобілізації, протизаконно.

“Потрібно задіяти механізми, щоб молоді українці, які можуть боротися, які хочуть воювати, повернулися в Україну. І, на мій погляд, на це також повинні бути скеровані дії країн, де перебуває багато українців.



Тобто треба дбати про те, щоб під час отримання дозволів на роботу, продовження терміну перебування, на партнерських засадах відбувалася перевірка, чи люди, які перебувають на території інших країн ЄС, могли б бути мобілізованими в Україні. Це також спустило б пару тим, хто каже, що українці виїхали, замість того, щоб йти і боронити свою країну”, — сказав Павло Коваль.

Він також сказав, що головним завданням для Заходу на весь наступний рік має стати постійне озброєння України.

“Тоді в українців є шанс прорвати лінію фронту, пройти далі, а не заламувати руки через те, що контрнаступ у 2023 році не був на 100% успішним. Він дав Україні відчуття сили, що вона може поставити непробивний щит росіянам, а подекуди відтіснити лінію фронту і повернути свої території”, — сказав Коваль.
Категорія : Світ


Залишити Коментар