ДПС та Європейська Бізнес Асоціація обговорили актуальні питання застосування РРО/ПРРО у сфері пасажирських перевезень

вересня 25 / 2023
Актуальні питання сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій в умовах дії Закону України від 30.06.2023 № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» обговорили під час зустрічі представники ДПС та Європейської Бізнес Асоціації.

Зокрема, йшлося про порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сегменті пасажирських перевезень, розрахунки за послуги таксі та вимоги до видачі пасажирам (споживачам послуг) відповідних розрахункових документів встановленої форми та змісту. Також працівниками ДПС було запропоновано надавачам послуг з подачі таксі споживачам розглянути питання щодо інтеграції їх програмного забезпечення з API фіскального сервера ДПС з метою автоматизації фіскалізації розрахунків за надані послуги.

ДПС використовує всі наявні канали комунікації для роз’яснення податкових новацій та надання фахової допомоги платникам податків, та завжди відкрита до конструктивного діалогу з бізнесом і співпраці з бізнес-асоціаціями і громадськістю.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Пресслужба Державної податкової служби України
Категорія : Світ


Залишити Коментар