Секс-скандал у Польщі: священники влаштували оргію у храмі

вересня 23 / 2023
Секс-скандал у Польщі: священники влаштували оргію у храмі

У Польщі спалахнув гучний секс-скандал, в епіцентрі якого опинилися священники. Вони запросили чоловіка-повію на свою “гулянку” і той знепритомнів. Це вже не перший скандал в єпархії. Раніше усе закінчувалося рекомендаціями молитися.


Польщу сколихнув гучний скандал з участю представників духовенства.

Про це пише видання Gazeta Wyborcza.

Секс-витівки священників у святині
Інцидент стався в Домброві Гурнічій, що за 15 кілометрів від Катовіце. Місцеві священники вибрали унікальне місце для проведення оргії – парафія Пресвятої Діви Марії Ангельської в Домброві Гурнічій першою в Польщі отримала статус санктуарію (священне місце – ред.). Саме в будівлі, що належить цій святині, відбувалися секс-витівки духовенства.

Особа, якій відомо про події, розповіла польським журналістам, що духовенство організувало захід “сексуального характеру”. Священники прийняли таблетки для потенції і замовили повію-чоловіка.


У якийсь момент секс-працівник знепритомнів. Коли медики прибули на місце оргії, щоб надати йому допомогу, вони зустріли опір з боку духовенства. Священники не хотіли впускати медиків всередину. Ситуація стала настільки напруженою, що довелося втрутитися силовикам.

Справою вже зацікавилася Сосновецька районна прокуратура Польщі. Прессекретар Вальдемар Лубневський повідомив, що слідчі розпочали провадження, яке буде вестися на підставі ненадання допомоги особі, яка перебуває в ситуації, що загрожує безпосередньою небезпекою загибелі або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Подібне діяння карається позбавленням волі до трьох років.

Це не перший гомосексуальний скандал в єпархії
Заяву з приводу події за участю священників опублікувала також Сосновецька єпархія. Речник курії отець Пшемислав Лах повідомив, що парох парафії Пресвятої Діви Марії Ангельської в Домброві Гурнічій письмово поінформував Сосновецьку єпархіальну курію про втручання служби швидкої допомоги та поліції в будівлю, що належить парафії. Згідно з повідомленням, “того ж дня єпископ Сосновця призначив комісію для термінового з’ясування обставин ситуації”.



“Про результати роботи комісії буде поінформовано єпископа-ординарія. Після завершення її роботи та встановлення обставин інциденту будуть вжиті відповідні заходи, передбачені канонічним правом”, – йдеться у повідомленні.


За словами отця Казімєжа Сови, це не перший гомосексуальний скандал в єпархії. Священник нагадав, що “кілька років тому Ватикан розпустив єпархіальну семінарію (розташовану в Кракові). Однією з причин було названо гомосексуальну поведінку і нахили людей, відповідальних за цей заклад”.

“Зовсім недавно Сосновець потрясла смерть двох священнослужителів: вбивство і самогубство. Причини цього інциденту досі не пояснені, а тим більше неоприлюднені, що не заспокоїло голоси громадськості, яка говорить про сексуальне підґрунтя цього злочину”, – підкреслив отець Казімєж Сова.

Священнослужитель додав, що “в кожному з цих випадків єдиною реакцією церковної влади є рекомендація молитви і призначення чергової комісії. Як бачимо, ефективність таких дій досить обмежена, що приводить нас до тези про необхідність рішучої реакції з боку Ватикану і призначення нового єпископа для цієї єпархії”.

Після цього у храмі спалахнула пожежа – горіли вхідні двері. Займання загасили, потерпілих немає. Польські журналісти вважають, що це може бути пов’язано із гучним скандалом.

Олег Зубарук, Експрес
Категорія : Світ


Залишити Коментар