Катастрофа в Лівії: понад 11000 загиблих, тіла ховають в братських могилах

вересня 15 / 2023

У Лівії підтверджено загибель 11300 людей внаслідок катастрофи, спричиненої обвалом двох дамб під час шторму Даніель, повідомляє в четвер, 14 вересня, Independent з посиланням на лівійський Червоний Півмісяць.

Щодо зниклих безвісти, то наразі такими вважають близько 10000 осіб, приводить видання слова Марі ель-Дрез, генеральної секретарки групи з надання допомоги.

Повідомляється, що тисячі людей були поховані, здебільшого в братських могилах, в найбільш постраждалому східному місті Дерна, і ще тисячі тіл чекають на опрацювання.


Рятувальні роботи та операції з пошуку тіл ускладнюються хаотичністю ситуації в охопленій конфліктом країні, яка розділена між ворогуючими східною та західною адміністраціями, пояснює Independent.


Видання також цитує голову Всесвітньої метеорологічної організації ООН (ВМО), який заявив, що величезних людських жертв можна було б уникнути, якби в Лівії, яка вже більше десяти років є недієздатною державою, функціонувало метеорологічне агентство.

Орієнтовна кількість загиблих у лівійському місті Дерна після катастрофічної повені може сягнути від 18000 до 20000 осіб. Про це заявив 13 вересня, мер міста Дерна Абдулменам аль-Гаїті.

Раніше того ж дня місцева влада повідомляла про дві зруйновані дамби, понад 5000 загиблих і 10000 зниклих безвісти.

12 вересня кількість загиблих становила принаймні 2000 людей, зниклих безвісти — 5000−6000.


10 вересня шторм Даніель пронісся над Середземним морем, затопивши дороги та зруйнувавши будівлі в Дерні, а також завдав удару по інших населених пунктах уздовж узбережжя, зокрема по другому за величиною місту Лівії Бенгазі.
Категорія : Світ


Залишити Коментар