Що станеться з тілом, якщо пити газовану воду щодня

травня 19 / 2023

Дієтологи радять уникати газованої води з підсолоджувачами, адже вони можуть викликати здуття або діарею.

Дієтологи розповіли, як щоденне, регулярне вживання газованої води впливає на людський організм.

Про це повідомляє Parade.
Чи корисна газована вода?
Перш ніж розбиратися в тому, як газована вода впливає на організм, важливо розглянути її поживний вміст. Аманда Соседа, лікарка-дієтологиня, яка спеціалізується на здоров’ї кишечника, каже, що загалом газована вода – це здоровий напій.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ
Будьте обережними: кава щодня може завадити вам схуднути
Будьте обережними: кава щодня може завадити вам схуднути
"Це може бути чудовим способом досягти ваших цілей гідратації.Газована вода може бути освіжаючою та додати трохи смаку без додавання цукру", – зазначила Соседа.

З нею погоджується Крістен Джексон, дієтологиня, яка спеціалізується на синдромі подразненого кишечника. За словами фахівчині, звичайна газована вода є кращим вибором для пиття, аніж солодкі газовані напої.

Однак не всі газовані води однакові, тож обидві дієтологині радять перевірити список інгредієнтів. Якщо газована вода містить цукор або штучні інгредієнти, її краще замінити на іншу, без такого вмісту. Якщо у вас чутливий шлунок, Джексон радить уникати газованої води з підсолоджувачами, такими як мальтит або сорбіт. В декого вони можуть викликати здуття або діарею.

Якщо газований напій складається зі звичайної води з натуральними ароматизаторами чи фруктами,то це варіант здорового напою. Тепер виникає велике запитання: що відбувається з тілом, якщо пити газовану воду щодня?

Що станеться, якщо пити газовану воду щодня: як це впливає на тіло
Як пояснила Сауседа, газована вода може бути корисним напоєм, якщо вам не подобається смак звичайної води.

"Це чудове використання газованої води, оскільки вона сприяє зволоженню", – погоджується Джексон.

Дієтологиня пояснила, що краща гідратація змусить людину почуватися бадьорішою, зменшити закрепи, менше відчувати головні болі та допоможе запобігти сухості шкіри. Водночас Джексон наголосила, що це буде правдою тільки тоді, коли ви питимете ще й звичайну воду, а не винятково газовану.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ
Чи безпечно їсти яйця щодня: відповідь дієтологів
Чи безпечно їсти яйця щодня: відповідь дієтологів
Хоча газована вода може допомогти досягти цілей щодо гідратації, Сауседа не рекомендує покладатися на неї як на основну форму. Якщо вам не подобається смак звичайної води, спробуйте додатидо неї фрукти, овочі або зелень, наприклад, скибочку лимона, апельсина або огірка.

Якщо ви звикли пити звичайну воду, але вирішили почати включати газовану до свого раціону, обидва дієтологи зазначають, що можна чекати накілька побічних ефектів. Один із них – відрижка, однак вона не має негативного впливу на організм.

Обоє дієтологинь кажуть, що вживання газованої води щодня також підвищує ймовірність відчуття здуття живота або газоутворення — ще одного побічного ефекту карбонізації. Сауседа пояснила, що в більшості людей цього не станеться, якщо споживання газованої води обмежено 350 мл на день. Але якщо ви п’єте більше, то, швидше за все, відчуєте здуття живота.

Дієтологині також повторюють, що якщо газована вода, яку ви п’єте, містить цукровий спирт. І це ще більше підвищує ймовірність відрижки та відчуття газоутворення. Сауседа додає, що в декого може навіть виникати діарея, якщо людина особливо чутлива до цукрових спиртів.

За словами Сауседи, те, що ви поєднуєте з газованою водою, також має значення. Якщо ви поєднуєте напій з такими продуктами, як квасоля, сочевиця, горох, капуста, цибуля, броколі, цвітна капуста або цільні зерна, ви, найімовірніще, посилите відрижку або відчуєте газоутворення. Хоча ці побічні ефекти неприємні, вони не мають шкідливого впливу на організм.

Дієтологині назвали головну ознаку того, що ви п’єте забагато газованої води: вона руйнує зуби. Джексон зазначає, що газована вода має злегка кислу вагу, тому надмірне споживання може призвести до руйнування зубної емалі. Тож якщо ви помічаєте будь-які зміни у своїх зубах, вважайте це знаком скоротити вживання вашої улюбленої газованої води.

Загалом, кажуть фахівці, щоденне вживання газованої води не матиме негативного впливу на організм, якщо вживати її в помірних кількостях. Але ви можете відчувати більше відрижок та газоутворення, ніж в інших випадках. Варто також повторити, що ніщо не замінить просту воду, коли йдеться про зволоження.
Категорія : Світ


Залишити Коментар