Народилися перші діти, які зачаті за участю робота: як це стало можливим

травня 04 / 2023

У Нью-Йорку народилися перші діти, яких зачали за допомогою спеціально розробленого робота. Іспанські інженери стверджують, що штучне запліднення незабаром стане більш доступним та дешевим.


Іспанські інженери розробили спеціального робота-ін'єктора сперми, який успішно пройшов всі тестування. Видання MIT Technology Review, яке засноване Массачусетським технологічним інститутом, повідомляє, що вже народилися перші діти, зачаті за допомогою цієї інновації.


Як це стало можливим
У 2022 році провідні інженери з Барселони передали до нью-йоркської клініки особливого робота, який вводить сперму. Він складається з мікроскопа, механізованої голки, крихітної чашки Петрі та ноутбука.




Один з інженерів використав контролер Sony PlayStation 5, щоб позиціювати роботизовану голку. Голка проникала в яйцеклітину і вводила сперму. У такий спосіб запліднили вже більше десятка яйцеклітин.

Головні результати успішного дослідження – народження двох здорових дівчаток. Вони є першими людьми, народженими після запліднення "роботом".



Інноваційна компанія Overture Life, яка розробила робота, каже, що її пристрій є першим кроком до автоматизації екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), і потенційно робить процедуру дешевшою та поширенішою, ніж сьогодні.

Категорія : Світ


Залишити Коментар