Сильна магнітна буря накриє Землю: штормити буде 3 дні

вересня 15 / 2022

Потужна магнітна буря накриє Землю в середині вересня.

Магітна буря у вересні / фото ua.depositphotos.com
Магітна буря у вересні / фото ua.depositphotos.com
Працівники сонячних лабораторій щодня спостерігають за обстановкою на Сонці. Вони попереджають людей про сонячні спалахи та інші небезпечні для Землі явища. У дні високої активності сонця на Землі фіксують магнітні бурі - небезпечні для людей і систем зв'язку. Під час таких явищ у метеозалежних людей можуть спостерігатися проблеми із самопочуттям.

Що таке магнітна буря?
Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Коли буде найближча магнітна буря
В дані сайту Meteogent магнітна буря триватиме з 16 по 18 вересня. Буря 16 вересня буде середньою за потужністю, 17 вересня - сильною, а 18 вересня знову середньою. Більше у вересні до кінця місяця магнітних бур не буде. Наступна потужна буря очікується лише 30 вересня.


Вплив магнітної бурі на здоров'я
У дні високої сонячної активності у метеочутливих, літніх і власників хронічних захворювань можуть виникнути проблеми із самопочуттям.

Під час магнітної бурі у людини можуть виникати такі симптоми: головний біль, запаморочення, біль у серці, м'язах і суглобах, нудота, слабкість, сонливість, загострення хронічних захворювань, підвищений тиск.

Щоб звести до мінімуму вплив магнітних бур, дотримуйтеся правил здорового способу життя за кілька днів до бурі і під час неї.

Відмовтеся від кави і міцного чаю, алкоголю і сигарет. Замініть ці напої трав'яним чаєм.
Зменшіть вживання жирної, смаженої, гострої їжі і фастфуду. Їжте більше сезонних продуктів і горіхів.
Спіть не менше 7 годин на день і лягайте спати в один і той же час.
Приймайте перед сном контрастний душ.
Більше часу проводите на свіжому повітрі і частіше провітрюйте кімнату.
Категорія : Світ


Залишити Коментар