Залишити російський ринок готові менше п'яти відсотків компаній ФРН

червня 26 / 2022

Лише 4 відсотки німецьких компаній, які працюють у Росії, зголосилися повністю залишити російський ринок після початку збройного вторгнення РФ на територію України, повідомили агентству РБК у Німецько-російській зовнішньоторговельній палаті (ВТП) у неділю, 26 червня.

"Наприкінці квітня Російсько-Німецька зовнішньоторговельна палата провела опитування серед своїх 1050 компаній-членів, щоб з'ясувати, яким вони бачать майбутнє свого бізнесу в Росії. Від числа німецьких компаній, які становлять дві третини від загальної кількості членів ВТП, лише 4 відсотки заявили про намір повністю піти з російського ринку. Інші планують продовжити свою діяльність на ринку без будь-яких змін, або частково відмовившись від нових проектів або змінивши свою структуру", - сказали у ВТП.

У зовнішньоторговельній палаті зазначили, що з початку 2022 року до ВТП вступили 54 німецькі компанії. При цьому з 24 лютого своє членство скасували 20 компаній. "У середньо- та довгостроковій перспективі ми очікуємо зменшення кількості компаній-членів у 2023 році. Проте ми залишимося найбільшою іноземною бізнес-асоціацією в Росії", - додали у ВТП.
Категорія : Світ


Залишити Коментар