Двох чеських добровольців підозрюють у мародерстві в Україні підчас служби в «Карпатській Січі»

червня 26 / 2022

Національний центр боротьби з організованою злочинністю підозрює двох чеських добровольців у мародерстві у зоні бойових дій під Києвом. Йдеться про бійців батальйону української армії «Карпатська січ», який воював під столицею з російською армією. У разі доказу винності їм загрожує до 20 років позбавлення волі або навіть виключне покарання. Обидва підозрювані вже перебувають у Чехії, українська поліція відпустила їх без пред’явлення звинувачень. Нині ділами займаються чеські слідчі. Про це повідомляє сервер iROZHLAS.

Вперше про справу інформував сервер Seznam Zprávy. Про підозру у мародерстві повідомив безпосередньо батальйон «Карпатська січ». За словами адвоката батальйону Олени Розвадовської, у військових знайшли, наприклад, жіночі прикраси, загалом – близько півкілограма срібла та золота. За словами одного з підозрюваних, військові кілька разів його побили та тримали у підвалі індійського посольства у Києві. Інший чех вину заперечує. Обох обвинувачених повідомили, що були відпущені після того, як підписали документ про те, що українська поліція їх ніяк не зашкодила.

Чеські добровольці приєдналися до бойових дій в Україні, яка зазнає агресії Росії з 24 лютого, через місяць після початку конфлікту. Наприкінці березня з’явилися знімки деяких із них в Ірпені під Києвом.

Повідомляє – Радіо Прага.
Категорія : Світ


Залишити Коментар