В Чехії закриваються деякі центри по прийому українських біженців

червня 14 / 2022

Регіональний центр допомоги біженцям у Пардубиці працюватиме до кінця червня та поступово скорочуватиме трафік, незалежно від ситуації в Празі, в рамках якої мер Зденек Гржиб наполягає на закритті аналогічного центру вже в середу ввечері. Про це ČTK заявив у вівторок гетьман Пардубицького краю Мартін Нетолицький після зустрічі з міністром внутрішніх справ Вітом Ракушаном.

Підхід Зденека Гржиба Нетолицький назвав “несолідарним”. Два тижні тому гетьман пригрозив, що якщо столиця закриє центр допомоги, Пардубице зробить те саме, проте у вівторок він сказав, що сприйняв слова Гржиба як жест, який не буде реалізований. Нетолицький запевнив главу МВС, що у разі припливу нових біженців Міністерство внутрішніх справ допоможе із забезпеченням кадрів для регіонального центру в Пардубиці.

Держава після закриття столичного Регіонального центру сприяння Україні (KACPU) забезпечить реєстрацію біженців у центрах в інших чеських регіонах, можливо, і за сприяння Відділу притулку та міграційної політики та Поліції у справах іноземців. Про це журналістам у вівторок заявив віце-прем’єр-міністр та голова МВС Віт Ракушан. Зміна, за його словами, полягатиме лише в тому, що оформлення необхідних документів стане менш комфортним для тих, хто прибуває.

За словами Ракушана, всі центри допомоги нормалізують графік роботи з початку літніх канікул, і, залежно від кількості біженців, можуть, наприклад, скоротити години роботи.

Адміністрація Праги закриє Центр у районі Височани, який приймав насамперед українських біженців, опівночі з середи на четвер. Це пов’язано з перевантаженістю мегаполісу порівняно з іншими регіонами та недостатньою пропускною здатністю, повідомила влада чеської столиці.

Повідомляє – Радіо Прага.
Категорія : Світ


Залишити Коментар