Водій заплатить 130 тисяч гривень за збитого лося

жовтня 03 / 2024


На Львівщині водій, який збив на трасі лося європейського, має відшкодувати 130 тисяч гривень збитків, завданих довкіллю. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.


Інцидент, про який ми писали, стався на автодорозі Львів-Краковець. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели розрахунок розміру збитків відповідно до Постанови № 1030 від 07.11.2012 “Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)”.

За результатами розрахунків, сума збитків, завданих довкіллю внаслідок загибелі лося європейського, становить 130 000 гривень. Екологічна інспекція виставила порушнику претензію на добровільне відшкодування цієї суми.

Читайте також: На Львівщині автомобіль збив лося: рух на трасі ускладнено (ВІДЕО)

Крім фінансового стягнення, на водія також було складено адміністративний протокол за частиною 1 статті 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає відповідальність за незаконне знищення об’єктів тваринного світу.

Варто зазначити, що лось європейський є цінним представником фауни України і занесений до Червоної книги.

Цей випадок нагадує про важливість дотримання правил дорожнього руху та обережності на дорогах, особливо на ділянках, де можлива поява диких тварин.

Інцидент також підкреслює необхідність збереження біорізноманіття та захисту рідкісних видів тварин в Україні.


адміністративна відповідальністьактуальні екологічні проблемибезпека дорожнього рухубіорізноманіттявідповідальність за порушення екологічного законодавствавідповідальність за шкоду довкіллюдикі твариниДТПекологічна інспекціязбереження природизбитий лось на дорозізбитий тваринакомпенсація за шкодукомпенсація за шкоду довкіллюлосьЛьвівщинаохорона дикої природи в Україніохорона навколишнього середовищаохорона природиохорона рідкісних видівправила дорожнього рухутваринний світЧервона книга Україништрафштраф за наїзд на тварину



Категорія : Україна


Залишити Коментар