Новини по нашому 17 394 Переглядів 5 Рейтинг

На Рахівщині у приватному подвір'ї виявили рідкісний вид змії, занесений до Червоної книги України

червня 03 / 2021


26 травня 2021 р. на приватному подвір’ї у селі Білин відловлена мідянка звичайна (Coronella austriaca). Власник дворогосподарства звернувся за консультацією до герпетолога, провідного інженера зоологічної лабораторія КБЗ Поповича Юрія Миколайовича. Змію було вилучено, кілька днів вона утримувалась у зоологічній лабораторії. Після декількох лекцій з демонстрацією рептилії учням Рахівської ЗОШ №1 тварину повернено у природне середовище на території Рахів-Берлибаського ПНДВ Карпатського біосферного заповідника, подалі від людських осель.
Нагадуємо, що мідянка звичайна потребує особливої охорони, адже це рідкісний вид, занесений до Червоної книги України (категорія "вразливий" вид). Тож, при зустрічі з нею (як і з іншими зміями), НЕ ВБИВАЙТЕ, віднесіть її у безпечне місце, подалі від людських осель. До того ж, ще раз наголошуємо, що мідянка звичайна не є отруйною!
Висловлюємо щиру подяку Барон Антону Антоновичу та його синові Антонові за екологічну свідомість та бережливе ставлення до природи. Така поведінка може слугувати для всіх мешканців краю прикладом правильного поводження зі зміями. Не для кого не секрет, що змії не є бажаними сусідами на подвір’ї. Тож, замість знищення, ви можете звернутися по допомогу до фахівців установи і вони допоможуть вам вирішити проблему, або, принаймні, нададуть консультацію чи пораду як вийти з небажаної ситуації.
До речі, за знищення тварини згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2012 р. № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» розмір компенсації становить 4000 грн.




Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар