Зеленський прокоментував рішення про вихід ЗСУ з Авдіївки

лютого 17 / 2024
Зеленський прокоментував рішення про вихід ЗСУ з Авдіївки
Рішення про вихід українських військ з Авдіївки було справедливим та професійним.

Воно було необхідне, щоб зберегти людей. Про це на Мюнхенської безпековій конференції сказав президент Володимир Зеленський.

“Абсолютно логічне, справедливе та професійне рішення зберегти наших людей. Для нас це найголовніше завдання.


Ми бережемо наших людей, наших воїнів – бо це і є захист. Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати мир на нашій території, але перш за все військовий захищає людей. Тому щоб не попасти в оточення було прийняте рішення відійти на інші рубежі”, – заявив Зеленський.

За його словами, вихід з Авдіївки не означає те, що “Росія щось захопила”. За два роки війни загарбники лише руйнували маленькі селища, містечка та життя українців.

Президента наголосив, що ворог з жовтня 2023 року атакував Авдіївку всією своєю зброєю та потужністю, внаслідок чого загинули тисячі окупантів.

“Виснаження їх армії, я вважаю, що це завдання наші військові постійно виконують. Далі буде відновлення, будемо чекати на зброю, якої не вистачає. Немає далекобійної зброї. У Росії є, а у нас її мало. Розраховуємо на підтримку партнерів”, – сказав Зеленський.

За його словами, Україна здатна перемогти у війні проти Росії, але її дії обмежуються дальністю й достатністю озброєння. Це підтверджує ситуація в Авдіївці.

“На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження дозволяє Путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій”, – заявив Зеленський.
Категорія : Україна


Залишити Коментар