У Ясінянській громаді презентували проєкт оновлення Програми енергоефективності та енергозбереження Ясінянської ТГ

жовтня 26 / 2023
Добра та програма енергоефективності, що працює, а стратегія – що переглядається та доповнюється

У Ясінянській громаді презентували проєкт оновлення Програми енергоефективності та енергозбереження Ясінянської ТГ. На третьому засіданні робочої групи обговорили енергетичний баланс та базовий кадастр викидів в розрізі енергоресурсів та секторів громади разом з експертами з енергоефективності Любомиром Жовтулею та Сергієм Максим’юком.

Зокрема, експерти презентували робочій групі портфоліо-аналіз в розрізі секторів Ясінянської громади, а також обговорили з представниками секторів будівель, які найбільше споживають енергію, можливі шляхи зменшення енергоспоживання. І за доброю практикою попрацювали в малих групах над оновленням SWOT-аналізу: внесли пропозицій до сильних та слабких сторін, можливостей та загроз громади на шляху до енергетичного розвитку.

У підсумку, члени робочої групи напрацювали перелік пріоритетних заходів з енергоефективності у громаді на наступні три роки, можливі джерела їх фінансування та визначили очікувані результати впровадження.

Проєкт «Співпраця задля впровадження систем енергоменеджменту в територіальних громадах Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей» реалізовується МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» в рамках співпраці між українськими громадами та данським муніципалітетом Гульборгсунном за підтримки Програми U-LEAD з Європою. Проєкт є частиною ініціативи «Мости довіри».
Категорія : Україна


Залишити Коментар