На подвір’ї школи п’ятикласниця послизнулася і зламала хребет

січня 27 / 2022

Учениця 5 класу зламала хребет у дворі своєї школи.
Дівчинка послизнулась і впала. Лікарі діагностували у неї компресійний перелом п’яти хребців. Мама школярки звинувачує у травмі керівництво школи, яке не забезпечило прибирання території, повідомляє “РІА Мелітополь”.
Як усе сталося
11-річна Настя – учениця 5 класу школи №15 Мелітополя. У п’ятницю, 14 січня, разом із мамою вона йшла на перший урок.
Того дня випав невеликий сніг. Коли мама з донькою зайшли на подвір’я школи, Настя послизнулась і впала на спину. За словами мами школярки Вероніки Тарасової, у дочки після падіння посиніло обличчя.

Саме у цей час на машині під’їхала класна керівниця дівчинки. Вона одразу відвезла їх до лікарні.

Від забиття до перелому п’яти хребців
У лікарні Насті зробили ренґтен. Лікар-травматолог подивився знімок, оглянув дівчинку та діагностував у неї забій. Він виписав мазь і порадив звернутися до хірурга.


Довірившись лікареві, мама забрала Настю додому. Вже після вихідних вона привезла доньку до лікувально-діагностичного центру (“зелену” поліклініку). Там хірург одразу запідозрила у школярки компресійний перелом хребта. Знімки МРТ підтвердили підозру лікарки. Ба більше, виявилося, що у Насті компресійний перелом п’яти хребців грудного відділу.

“Покладіть на заднє сидіння та везіть”
Хірург повідомила мамі Насті, що дівчинку треба везти до Запорізької обласної лікарні. Але запропонувала організувати подорож самій.


“Покладіть її на заднє сидіння і везіть”, – так, за словами Вероніки Тарасової, їй сказала лікарка.

Мама не могла повірити, що дитину зі зламаним хребтом треба везти в такий спосіб. Але хірург наполягала і навіть відвела її до завідувачки лікувально-діагностичного центру. Та стала на бік підлеглої, мовляв, усім мають займатися батьки. Жінці сказали самій зв’язатися з обласною лікарнею та викликати таксі до Запоріжжя.
Допомогла в результаті завідувачка підстанції швидкої допомоги – вона виділила автомобіль для транспортування Насті. Дівчинку госпіталізували, вона проходить обстеження.

Компресійний перелом хребта – руйнування тіла хребця, в результаті якого висота ураженого сегмента знижується. У разі такої травми пацієнти страждають від головного болю, запаморочення, оніміння рук і ніг, утрудненого дихання, наростання болю у вертикальному положенні або сидячи.
Хто відповідатиме
У травмі доньки Вероніка Тарасова звинувачує керівництво школи, яке не забезпечило безпечне переміщення дітей по двору навчального закладу. За її словами, того дня посипали лише сходи, а на прилеглій території було дуже слизько.

У міському управлінні освіти за фактом пригоди призначили перевірку. А у відділі охорони здоров’я міськради розпочали комплексний розгляд неналежного надання медичної допомоги.
Категорія : Україна


Залишити Коментар