У школі від інсульту померла 2-класниця

жовтня 20 / 2020
У школі від інсульту померла 2-класниця
У Браїлові на Вінниччині в школі померла 2-класниця Ельміра Купчишин. Вона на перерві поскаржилася, що болить голова, а вже за кілька хвилин раптово знепритомніла.
Спочатку її рятувала шкільна медсестра, а потім реанімували медики "швидкої", але всі їхні зусилля виявилися марними. Посмертно лікарі діагностували у дівчинки інсульт, повідомляє ТСН.
"Донька була здоровою і на біль в голові ніколи не скаржилась. Вийшла на перерву, тут вчителька подзвонила, що погано. Я приїхав, тут "швидка", на парті відкачували, я їм допомагав, але не змогли. Вона ніколи нічим не хворіла, в неї в заключенні - інсульт, тромбик лопнув, ніхто не винен, воно могло статися будь-де", - каже тато дитини Сергій Купчишин.
Дівчинка була здорова і не стояла на обліку, кажуть у місцевій амбулаторії. Це підтвердила і сімейна лікарка. Дитина проходила щорічні медогляди, була допущена до фізкультури. Відповідні довідки є у школі.
У департаменті охорони здоров'я кажуть, у дівчинки була вроджена вада судин, яку не виявили лікарі. Загостритись могла від вірусної інфекції, стресу або просто фізичного навантаження. Тому батькам радять обов'язково проводити щорічний медогляд дітям, не лише для довідки у школу. І не ігнорувати скарги дитини на самопочуття - наполягати у лікарні на обстеженнях.
Категорія : Україна


Залишити Коментар