Президент Зеленський пообіцяв повернути жорсткий карантин в Україні за певної умови

жовтня 20 / 2020
Президент України Володимир Зеленський пообіцяв повернути жорсткий карантин в Україні, якщо кількість нових випадків коронавірусу щодня буде перевищувати 9,5 тисячі.

Про це він заявив на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і міжнародних організацій, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президент нагадав, що в низці регіонів завантаженість лікарень перевищує 70%, а в деяких населених пунктах – 100%. Зеленський сказав, що держава не може щодня збільшувати кількість ліжок і переводити медустанови виключно на лікування хворих на COVID-19.



«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9500 щоденних заражень коронавірусом. Якщо у нас буде понад 9500 інфікованих щодоби, ми будемо змушені вводити жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни і буде дуже складно всім», – підкреслив глава держави.

Зеленський сказав, що кількість заражених і померлих можна скоротити, якщо люди будуть менше відвідувати громадські місця – церкви та інші приміщення і заходи. Він попросив допомоги у релігійних лідерів і закликав їх організовувати заходи таким чином, щоб в них брало участь якомога менше людей і усі дотримувалися соціальної дистанції.

Станом на 19 жовтня в Україні зафіксували 303 638 випадків коронавірусу, 126 489 хворих одужали, 5673 – померли.
Категорія : Україна


Залишити Коментар