Україна — серед топових постачальників контрабанди сигарет в ЄС

вересня 29 / 2020
Україна — серед топових постачальників контрабанди сигарет в ЄС
Україна перебуває в топ-5 постачальників контрабандних і контрафактних сигарет в Європейському Союзі. За сім місяців нинішнього року тут виявили 5,5 млн пачок контрабандних сигарет.

У 2019-му році в ЄС з України надійшло 2,4 млрд таких цигарок.

У цьому році спостерігається стрімке зростання підробки брендів.

За даними профільної асоціації «Укртютюн», кожна п’ята нелегальна пачка — це контрафакт, пише «Новое время».



Європейський Союз, як ринок збуту, контрабандисти вважають привабливим, бо європейські сигарети дорожчі за українські. Ставка робиться на те, що покупці виберуть дешеву контрабанду.

При надто високій ціні на сигарети або при різкому підвищенні акцизів, попит на відносно дешеву контрабандну продукцію теж починає зростати. А з ним зростає і пропозиція. У підсумку виходить замкнене коло, яке розгойдує «тіньову» торгівлю. З такими проблемами зіткнулися, наприклад, Румунія та Польща, в які течуть нелегальні цигарки, зокрема і з України.

«Нелегальна торгівля — одне з потенційних джерел фінансування тероризму і сепаратизму. Контрабандою тютюнових виробів, як правило, займаються злочинні угруповання, діяльність яких, зокрема, спрямована на процвітання корупції і відмивання грошей», — каже голова FMCG-напряму Європейської Бізнес Асоціації Христина Лініченко.


Категорія : Україна


Залишити Коментар