В Україні запустили програму, яка виявлятиме потенційних злочинців

вересня 14 / 2020
В Україні запустили програму, яка виявлятиме потенційних злочинців
Міністерство юстиції починає використовувати програмне забезпечення з елементами штучного інтелекту «Касандра». Воно аналізуватиме можливість повторного порушення закону злочинцем, повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

«Покарання за злочин встановлює суд, але для того, щоб йому допомогти в цьому, існує документ під назвою «Досудова доповідь», який готують співробітники пробації. Це частина Міністерства юстиції.

У цьому документі описується особистість обвинувачуваного, а також оцінка ймовірності вчинення ним нових злочинів. «Касандра» цей процес автоматизує», — цитує міністра «Укрінформ»



Співробітник пробації, проставивши відповіді на запитання у програмі, отримує оцінку ймовірності скоєння нового злочину від 0 до 97. Така оцінка здійснюється алгоритмом, який за те чи інше питання дає бали, а потім їх підсумовує.

«Досить скоро «Касандра» навчиться самостійно визначати, скільки балів потрібно дати за відповідь на те чи інше питання.

А через кілька років у нас буде великий масив даних, за результатами машинного навчання за яким «Касандра» навчиться аналізувати відповіді не тільки на перелік простих запитань, а й аналізувати всі інші дані, які є про злочинця», — сказав міністр.
Категорія : Україна


Залишити Коментар