Червона зона не є умовою для скасування виборів — ЦВК

вересня 13 / 2020
Червона зона не є умовою для скасування виборів — ЦВК

Введення у тому чи іншому регіоні України червоної зони карантинних обмежень не є приводом для скасування у ній виборів. Про це під час Шостого Донбас Медіа Форуму заявив член Центральної виборчої комісіїСергій Постівий.

«Ми чітко маємо розуміти, що право обирати і бути обраним визначено Конституцією і обмежити ми його не можемо. Більше того, за це передбачено кримінальна чи адміністративна відповідальність щодо перешкоджання виборчого права…Зокрема точно не буде обмежено право виборців навіть при наявності ознак гострої респіраторної хвороби чи то підвищеної температури понад 37,2 градуси, як пропонує МОЗ», — повідомив він.



За словами Поствія, для людей із симптомами захворювання пропонується виділити окрему кабінку.

«Для цього ми рекомендували виділити окрему кабіну та урну, яка після кожного виборця мала дезінфікуватися…Спостерігачі та засоби масових комунікацій можуть бути присутні на виборах…На сьогоднішній день говорити, що будуть якісь скасування, у нас поки підстав немає. Наявність червоної зони не є підставою для того, щоб визнавати вибори такими, що їх там неможна провести», — розповів Поствій.
Категорія : Україна


Залишити Коментар