«Минай» не зумів зберегти переможний результат

жовтня 28 / 2024
27 жовтня на Тернопільському міському стадіоні імені Р.Шухевича відбулася гра 14-го туру Першої ліги України з футболу між місцевою «Нивою» та закарпатським «Минаєм».


Фото ФК «Нива» (Тернопіль)

Після успішних матчів з волочиським «Агробізнесом» (3:1) і хмельницьким «Поділлям» (1:0) закарпатська команда дещо покращила своє турнірне становище й увімкнулася в боротьбу за топ-4. Виїзд до аутсайдера групи А був чудовою нагодою збільшити переможну серію й наблизитися до своєї мети – потрапляння до «чемпіонської групи» на весняну частину сезону.

На початку поєдинку команди не форсували події, та попри це минайці зуміли повести в рахунку. На 13-й хв. Андрій Кухарук не за правилами зупинив Івана Матюшенка в штрафному майданчику, тож арбітр призначив пенальті. Олег Вишневський підійшов до «позначки» і впевнено реалізував 11-метровий удар (0:1). Реальних нагод, щоб збільшити свою перевагу, в гостей не виникало, натомість суперник створював поодинокі гострі моменти, але всі вони виявилися безуспішними. Відпочивати команди пішли за мінімальної переваги минайців.

Нападник «Ниви» Андрій Різник був активним увесь матч і завдавав ударів з різних позицій. В одних епізодах м’яч розминався з воротами, інколи суперника рятував воротар, а ще одного разу на заваді став каркас воріт. Колективу Желько Любеновіча необхідно було зупинити цього футболіста, але зробити це не вдалося, за що команда й поплатилася. На 77-й хв. черговий удар 10-го номера за допомогою рикошета таки досяг цілі й рахунок став 1:1. Змінити цифри на табло в завершальній 15-хвилинці вже не нікому вдалося.

Втрата очок у матчі з аутсайдером групи може дорого вартувати закарпатцям, адже їм потрібна велика кількість залікових балів, а в заключних іграх І етапу чемпіонату вони зустрічаються з командами верхньої частини турнірної таблиці, де брати максимум очок буде досить складно.

«Нива» (Тернопіль) – «Минай» – 1:1 (0:1)

Голи: Андрій Різник 77 –Олег Вишневський 13 (пен.).

«Нива»: Ілля Ольховий, Андрій Бей, Андрій Зінь, Арсен Слотюк, Максим Мудрий, Андрій Кухарук, Арсентій Дорошенко (Валентин Напуда 85), Вадим Сидун, Радіон Посєвкін (Сергій Давидов 75), Дмитро Галадей, Андрій Різник.

Головний тренер – Юрій Вірт.

«Минай»: Максим Росул, Тарас Дмитрук, Богдан Чуєв, Кирило Прокопчук, Владислав Дворовенко, Дмитро Пріхна, Віталій Рожко (Даниїл Хондак 85), Іван Матюшенко (Єгор Шалфєєв 85), Олег Вишневський (Єгор Гунічев 62), Артур Ременяк (Назарій Воробчак 75), Євгеній Рязанцев (Максим Максимець 46).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Результати інших матчів 14-го туру групи А:

«Буковина» (Чернівці) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 1:1,

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Поділля» (Хмельницький) – 2:0,

«Агробізнес» (Волочиськ), «Металіст» (Харків) – вихідні.

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар