«Минай» та «Хуст» продемонстрували різний результат у Першій лізі України

серпня 17 / 2024

У п’ятницю, 16 серпня, закарпатські команди провели ігри 2-го туру Першої ліги України з футболу сезону 2024/25.


«Хуст» – «Нива» (Тернопіль). Фото ФК «Нива»
Протистояння за участю обох закарпатських команд вийшли результативними. Та якщо одні зуміли досягти переможного результату, то інші – ні.

«Минай» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
Оскільки команда з Ужгородщини перший тур пропускала, двобій з івано-франківцями став першим для «Минаю» після вильоту в другий дивізіон. Підопічні Желько Любеновіча вийшли на поєдинок з бажанням продемонструвати яскраву гру та досягти переможного результату. У підсумку закарпатці впоралися як з одним, так і з іншим.

Цей матч був багатим на гольові моменти. Обидві команди активно йшли вперед, шукаючи можливості забити. У «Минаю» такі намагання були частішими і що головне – ефективнішими. На 30-й хв. Тарас Дмитрук зробив навісну передачу з правого флангу, яку головою результативно замкнув Іван Матюшенко. Минуло всього шість хвилини і господарі поля подвоїли свою перевагу: Артур Ременяк підібрав м’яч у центрі штрафного майданчику і прицільним ударом під стійку вписав своє ім’я у графу «забиті голи».

На досягнутому закарпатці не зупинялися і на початку другої 45-хвилинки зробили рахунок 3:0. Вдруге в поєдинку відзначився активний Артур Ременяк. «Прикарпаття», котре не втрачало надій на камбек, на 60-й хв. таки забило: автором результативного удару став Василь Цюцюра, котрий вміло відгукнувся на асист Олега Коса. Пройшло ще п’ять хвилин і вболівальники на «Минай-Арені» побачили п’ятий гол: він був забитий гравцем «Минаю» – Тарасом Дмитруком – з 11-метрової позначки. Але й на цьому голепад не завершився. На 78-й хв. Максим Соловйов подав з кутового на Сергія Швеця, котрий прицільним ударом головою зробив рахунок 4:2.

У підсумку оновлена команда «Минаю» здобула переможний результат і в хорошому настрої підходитиме до наступних ігор. Спочатку закарпатці в Кубку України позмагаються із сумською «Вікторією» (гра відбудеться на полі нашої команди), а потім у рамках Першої ліги на виїзді зіграють з волочиським «Агробізнесом».

«Хуст» – «Нива» (Тернопіль)
Початок поєдинку був за гостями, які вже на 16-й хв. опинилися попереду 0:2. Спочатку в складі «Ниви» відзначився Андрій Різник, а згодом якісного удару злету завдав Дмитро Галадей. Колектив Володимира Циткіна доволі швидко зумів відійти від такого удару й зрівняти рахунок. На 26-й хв. Артем Уманець навісив зі стандарту, а Ігор Гук підправив політ м’яча прямо у сітку воріт. А на 32-й хв. помилка тернопільських захисників призвела до того, що Артем Уманець зумів опинитися перед голкіпером і завдати точного удару, який зробив рахунок 2:2.

На жаль, хустяни не зробили оперативних висновків з провального старту першого тайму і пропустили на стартових хвилинах другого. Андрій Різник отримав м’яч поблизу воріт, обробив його і прицільним ударом став автором дубля (2:3). У наступній частині матчу обидва колективи створювали гольові моменти, але змінити рахунок на табло не змогли. Причинами цього стали успішні дії голкіперів та помилки гравців групи атаки.

Таким чином хустська команда зазнала другої поразки з різницею в один гол і поки залишається без залікових балів. Наступним суперником підопічних Володимира Циткіна буде «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський). Поєдинок відбудеться на полі команди з Хмельниччини.

Інші протистояння 2-го туру в групі А:

17 серпня (субота)

16:00. «Буковина» (Чернівці) – «Агробізнес» (Волочиськ),

16:30. «Металіст» (Харків) – «Поділля» (Хмельницький),

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) цей тур пропускає.

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар