В Україні офіційно стартував другий етап наймасштабніших учнівських змагань країни «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

лютого 06 / 2024

Другий етап загально-національного проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» офіційно розпочався сьогодні, 5 лютого. Щоб учасники осягнули масштабність проєкту і обмінялися враженнями, п'ять міст і областей – Київ, Львів, Київщина, Дніпропетровщина й Одещина – вийшли у телеміст. Побажав удачі школярам і заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.
“Повномасштабне вторгнення не повинне ставити на паузу життя наших дітей.
Всебічний розвиток молоді, фізичне виховання, регулярні тренування спортивних навичок, формування особистостей - це те, що необхідне нашим дітям. В цьому і полягає ініціатива Президента Всеукраїнських шкільних ліг Пліч-о-пліч, в якій беруть участь півмільйона дітей – єднання і згуртованість через спорт", - сказав він.
У кожному з 20 регіонів другий етап проєкту відкрили товариські поєдинки школярів і зірок спорту та шоу-бізнесу, військовослужбовців і владників. Разом із дітьми грали Христина Погранична, Анатолій Анатоліч, Олена Кравацька, Ілона Гвоздьова, Дмитро KADNAY та багато інших.
«Дякую організаторам за гарну ідею, а усім учасникам за сьогоднішній старт і цікаву гру! Пліч-о-пліч ми крокуємо разом до перемоги, обʼєднавшись у спорті. Це велика справа для дітей у такий важкий час. Ми заряджаємо один одного енергією і для всіх це є спортивною терапією. Цей проєкт – можливість відчути командний дух, атмосферу спілкування та дружби, можливість подорожувати з командою різними куточками нашої величної країни!» - сказав відомий український баскетболіст Станіслав Медведенко, який більшу частину кар'єри провів у НБА, а сьогодні зіграв разом із київськими школярами.
У Львові на відкриття другого етапу завітала фіналістка Олімпійських ігор у Токіо-2020 - Христина Погранична: «Насправді зараз дуже добре і актуально, що відбуваються такі заходи. Насамперед, це дуже підтримує спорт в Україні. А для дітей - це мотивація, розвиток, стимул до здорого способу життя, рухової активності і просто - це цікаво школярам!», - зазначила вона.
У Дніпрі школярів підтримала срібна призерка Олімпіади з академічного веслування Діна Міфтахутдінова: «Для мене особисто спорт почався зі школи. Я впевнена, що саме тут народжуються яскраві олімпійські зірочки. Бажаю успіху кожному з вас!»
Другий етап загально-національного проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» триватиме в регіонах до 30 березня. У ньому за право боротися на третьому, районному етапі змагатимуться школи територіальних громад. Загалом же до участі у пʼяти видах спорту зареєструвалось 29 055 колективів. Команди, які стануть найсильнішими в своїх областях, сперечатимуться за титул чемпіонів України.
Нагадаємо «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – щорічні змагання, розроблені за європейським та світовим досвідом. Наш девіз – «Разом переможемо!». Мета - залучити якомога школярів до занять фізкультурою і спортом, сформувати у них лідерські якості, покращити соціальні навички і допомогти знайти нових друзів.
Відзначимо, проєкт активно підтримують зірки українського спорту, кумири тисяч юних спортсменів: Андрій Шевченко, Олександр Усик, Еліна Світоліна, Олександр Зінченко, Жан Беленюк і багато інших. Кількість зіркових амбасадорів постійно збільшується
#разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #scl
Категорія : Спорт


Залишити Коментар