«Минай» – «Ворскла»: якісний футбол на важкому полі неможливий

листопада 05 / 2023

Складні погодні умови (довготривалий дощ та сильний вітер) мали вплив на гру 13-го туру УПЛ («Минай» – «Ворскла» Полтава), яка відбулась 5 листопада на «Минай-Арені».
Черговий поєдинок у якому закарпатська команда віддала багато сил, але залишилася без перемоги. Досягти бажаного результату в матчі з «Ворсклою» було непросто. По-перше, суперник значно досвідченіший і має у своєму складі кваліфікованіших гравців; по-друге, поле не витримало великої кількості опадів і було не в найкращому стані (місцями були помітні калюжі і передбачити відскок м’яча було надзвичайно складно). Через це було багато боротьби й обмаль захопливого комбінаційного футболу.

У дебюті зустрічі команди обмінялися ударами по воротах, але «пострілам» Руслана Степанюка і Єгора Твердохліба бракувало точності. Далі було затишшя і тільки наприкінці першого тайму команди знову загострили гру в нападі. На 38-й хв. після розіграшу кутового головою пробив Артем Челядін, а на 43-й хв. удару з-за меж штрафного майданчика завдав Єгор Твердохліб. В обох епізодах м’яч розминувся з воротами, тож на табло залишились нулі.

Старт другої 45-хвилинки був за минайцями, які протягом хвилини мали два шанси, аби забити. Спочатку дальній удар з розвороту у виконанні Андрія Ралюченка відбив голкіпер, а згодом Сергій Петько пробив поруч зі стійкою. Минуло декілька хвилин і «Ворскла» повернула собі контроль над грою. У період з 63-ї до 65-ї хв. полтавці двічі могли відзначитися. Спочатку Руслан Степанюк з близької відстані не влучив у ствір воріт, а потім 11-й номер команди-готсей ударом з-під захисника поцілив у стійку.

Наприкінці поєдинку гості отримали чудовий шанс вирвати перемогу. Оборонець «Минаю» Олександр Мельник припустився серйозної помилки, незграбно зігравши рукою у власному штрафному майданчику, й арбітр призначив пенальті. На щастя для закарпатців, Руслан Степанюк з «позначки» схибив. До слова в тій атаці грубо сфолив Олександр Скляр, який у підсумку побачив перед собою червону картку залишив «ворсклян» у меншості. Але реалізувати чисельну більшість господарям не вдалося. У дечому рахунок 0:0 став справедливим підсумком гри.

Ця нічия стала для команди Володимира Шарана шостою в сезоні. Закарпатцям відверто бракує перемог. Саме через їх відсутність і не вдається покинути дно турнірної таблиці. До завершення першого кола УПЛ сезону 2023/24 нашій команді залишилося зіграти дві гри: 10 листопада «Минай» на виїзді зіграє з ковалівським «Колосом», а 25 листопада на своєму полі прийме криворізький «Кривбас».

«Минай» – «Ворскла» (Полтава) – 0:0

«Минай»: Олександр Бандура, Тарас Дмитрук, Ігор Солдат, Володимир Одарюк, Дмитро Нємчанінов, Андрій Ралюченко (Сергій Панасенко 74), Олександр Мельник, Сергій Петько, Єгор Гунічев (Міхаїл Гечев 63), Єгор Твердохліб, Олег Вишневський (Іван Демиденко 78).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Ворскла»: Павло Ісенко, Ігор Пердута, Олександр Скляр, Владлен Юрченко (Лукас Рамірес 92), Руслан Степанюк, Володимир Чеснаков (Данііл Хрипчук 50), Євген Павлюк, Ілля Крупський, Артем Челядін (Сантана 92), Ібрахім Кане (Іван Нестеренко 77), Феліпе.

Головний тренер – Віктор Скрипник.

Результати інших зустрічей 13-го туру:

«Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:1,

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Колос» (Ковалівка) – 1:1,

«Металіст 1925» (Харків) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:1,

5 листопада (неділя)

17:00. «Верес» (Рівне) – «Зоря» (Луганськ),

6 листопада (понеділок)

15:00. «Полісся» (Житомир) – «Кривбас» (Кривий Ріг),

17:00. «Дніпро-1» – «Олександрія»,

19:00. «Рух» (Львів) – «Оболонь» (Київ).

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар