Юні ужгородські баскетболісти провели гру у темряві (фото)

серпня 25 / 2020
Юні ужгородські баскетболісти провели гру у темряві (фото)
До Дня незалежності України вихованці ЗОДЮСШ з секції баскетболу провели товариську гру на свіжому повітрі. Незвичним для таких подій був час проведення — 21:00. За словами тренера юних баскетболістів Василя Товтина, вечірній час обрано не випадково: таким чином спортсмени хотіли привернути увагу ужгородців та гостей міста, що відпочивали у цей святковий вечір у центрі Ужгорода, до цього виду спорту.

“Ми хотіли гарно відсвяткувати День незалежності. А для спортсменів справжнє свято — це якесь потужне дійство, тісно пов’язане із справою, яку любиш всім серцем. Навіть, якщо цим спортсменам — від 10 до 12 років”, — сказав організатор заходу тренер Василь Товтин.

Під музичним супроводом та освітленням розпочали гру “Ужгородські равлики” та “Ужгородські орли”. Поруч вболівали батьки.

“Мій син вже три роки займається баскетболом. Я без перебільшення кажу, що цей вид спорту сформував Ярослава, виховав його характер. Дитина розвивається не тільки фізично. Бо ж насправді це набагато більше, адже діти тренують не тільки руки та ноги, а й мозок. В першу чергу, це заслуга тренера”, — розповіла Світлана Заплатинська.

Гра завершилася перемогою “Ужгородських равликів” з рахунком 68:49.

“Я б хотів подякувати своїм вихованцям за гру, батькам — за підтримку, директорці ЗОШ №3 Світлані Фесенко — за можливість провести захід на спортивному майданчику школи, а родині Анатолія Пашкуляка — за освітлення та звук”, — додав Василь Товтин.

Наразі, за словами тренера Антона Іванини, баскетболом в Ужгороді займаються 350 дітей віком від 7 років. Тренування проводять у залі спорткомплексу “Юність” чи на майданчику позаду нього. Інколи приходять на майданчик ЗОШ №3.

Два роки тому баскетболісти та активісти громадської організації “Щасливі діти” виграли проєкт по громадському бюджету, в рамках якого мало бути зведено три баскетбольні поля у трьох мікрорайонах Ужгорода. Наразі відбувається облаштування одного. Він розташовуватиметься у Новому районі. Доля двох інших (у мікрорайоні Шахта та по вулиці 8 березня) наразі не відома. Батьки та діти сподіваються, що у майбутньому проєкт буде реалізовано у повному обсязі. Щоб всі діти Ужгорода без винятку, на противагу ґаджетам, мали вільний доступ до спортивних майданчиків, повідомляє агентство комунікацій ПАЗЛ.
Юні ужгородські баскетболісти провели гру у темряві (фото)
Юні ужгородські баскетболісти провели гру у темряві (фото)
Юні ужгородські баскетболісти провели гру у темряві (фото)
Категорія : Спорт


Залишити Коментар