На Закарпатті упорядкують роботу спортивних закладів, які фінансуються з обласного бюджету

вересня 05 / 2023

Про оптимізацію роботи закладів фізичної культури і спорту Закарпаття, які фінансуються з обласного бюджету ішлося на засіданні робочої групи у складі депутатів обласної ради та представників структурних підрозділів Закарпатської ОВА.
Насамперед учасники обговорення заслухали інформацію про заклади фізичної культури і спорту, які частково чи в повній мірі фінансуються із обласного бюджету. Наразі це — 11 закладів дитячо-юнацького, олімпійського та інших спортивних напрямків.
У ході засідання робочої групи голова Закарпатської обласної ради зауважив, що для того, аби область могла робити певні матеріальні покращення у цих закладах, тим із них, що належать фізкультурно-спортивним товариствам, запропоновано розглянути можливість передачі своїх прав засновника Закарпатській обласній раді.
«Нема жодної логіки у вкладанні коштів у майно та інфраструктуру закладів, приміщення яких завтра можуть опинитися у приватних руках. Будь-які покращення, у які можуть бути вкладені кошти, мають слугувати громаді краю. Це — наша принципова умова», — зауважив голова облради Володимир Чубірко.
Учасники засідання розглянули пропозиції до змін у статутах окремих спортивних закладів, заслухали представників спортивних структур, які висловили бажання змінити діючих засновників на облраду, внесли свої пропозиції до термінів призначення керівників цих закладів та озвучили інші побажання розвитку спортивної галузі краю.
Напрацьовані результати буде реалізовано у формі проекту рішень, які депутати мають намір винести на найближчу сесію облради.
У робочій групі, окрім голови облради, взяв участь його заступник Василь Дем’янчук та депутати Олександр Ледида, Микола Сличко і Роман Сарай.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар