В Тячеві пройшов міжнародний турнір з греко-римської боротьби, присвячений пам’яті заслуженого працівника фізичної культури та спорту, почесного громадянина Тячева Йосипа Болдижара

червня 05 / 2023

Два дні (03-04 червня) в спортивному комплексі «Спортивна арена Тячів» проходив традиційний міжнародний турнір з греко-римської боротьби, присвячений пам’яті заслуженого працівника фізичної культури та спорту, почесного громадянина Тячева Йосипа Болдижара. У комплексі «Спортивна арена Тячів» зійшлися спортсмени з усієї України, які змагалися у 21 ваговій категорії. В турнірі приймала участь збірна України.
За сприянням та підтримки Тячівської міської ради у 1994 році в місті відбувся перший Міжнародний турнір з греко-римської боротьби. Організував його заслужений працівник фізичної культури та спорту України, почесний громадянин міста Тячів – Йосип Юрійович Болдижар. За свій довгий тренерський вік Йосип Юрійович виховав не одне покоління борців греко-римського стилю, які гідно прославляли наш край на Всеукраїнських та Міжнародних турнірах і продовжують його добру справу по сьогодні. На жаль, після важкої хвороби, у жовтні 2020 року життя Йосипа Юрійовича обірвалось. Традиційний міжнародний турнір перевтілився в перший офіційний меморіал присвячений засновнику боротьби на Тячівщині — Болдижару Йосипу Юрійовичу. Завдячуючи Йосипу Юрійовичу, про спортивний Тячів дізнались далеко за межами Закарпатської області, і слава про засновану ним школу боротьби гучно звучить на просторах України, а у 2022 році Євген Поковба став Чемпіоном світу.
На цих змаганнях зібрались його вихованці, друзі та колеги з тією ж ціллю, з якою і Йосип Юрійович їх організовував — відзначити свято спорту і боротьби, визначити найкращих спортсменів, зібрати всіх шанувальників та причетних під одним дахом і передати цей ніколи не згасаючий вогник наснаги, сили і жаги до перемоги наступним поколінням!
За кількістю здобутих нагород переможцями стали представники Тячева, срібло – за спортсменами з Мукачева, бронзу отримали борці збірної України U15.
Турнір пройшов за сприяння та підтримки народного депутата Верховної Ради України – Василя Петьовки, Тячівської міської ради та його голови Івана Ковача, громадської організації Спортивного клубу «Тячівські вовки та підприємців нашої громади.



















Категорія : Спорт


Залишити Коментар