Нове житло отримають чотири ДБСТ, які перемістилися на Закарпаття з інших регіонів

жовтня 22 / 2024


💛🏡 Нове житло отримають чотири ДБСТ, які перемістилися на Закарпаття з інших регіонів. Комфортні домівки для багатодітних родин з Дніпропетровської, Донецької, Харківської та Херсонської областей вдасться придбати за фінансової підтримки держави.

💬 «Наш регіон отримав понад 17 млн грн субвенції з держбюджету на купівлю житла для вимушено переміщених дитячих будинків сімейного типу. Свої заявки подали 4 родини, в яких виховуються 33 неповнолітніх, зокрема й діти з інвалідністю. Зараз у громадах для них активно шукають помешкання», – наголосив під час засідання профільної регіональної комісії Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА.

За його словами, ключове завдання сьогодні – максимально підтримати ті сім’ї, які в непростий час виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для того, щоб ці родини почували себе безпечно й комфортно в нашому регіоні, важливо об’єднати зусилля обласної влади, служб у справах дітей та органів місцевого самоврядування☝️

✅ Цього року відбулися деякі зміни в порядку та умовах надання субвенції на придбання житла для ДБСТ. Про них розповіла начальниця обласної служби у справах дітей Світлана Якімеліна.

📍Вона відзначила, що загалом ОВА отримала п’ять пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу. Їх подали Чинадіївська, Виноградівська, Великодобронська, Сюртівська та Ужгородська територіальні громади.

🖇️ Під час засідання свої пропозиції членам комісії представили уповноважені особи тих громад, де планують проживати ДБСТ. Уже знайшли комфортне житло для родин та підготували всю необхідну документацію для його придбання у Виноградівській, Великодобронській та Чинадіївській ТГ. Пошуки помешкання для однієї родини паралельно тривають в Ужгородській і Сюртівській громадах.

📌 Світлана Якімеліна підкреслила, що сума виділеної субвенції менша від прогнозованої вартості житла, тож область звернеться до Мінсоцполітики з проханням розглянути можливість виділення додаткового фінансування.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар