Родини прикордонників відвідали Італію

вересня 14 / 2024


РОДИНИ ПРИКОРДОННИКІВ ВІДВІДАЛИ ІТАЛІЮ

Вперше потрапити за кордон, побачити та покупатися у Середземному морі, прогулятися затишними вуличками Генуї, ознайомитись з унікальними пам’ятками італійської культурної та архітектурної спадщини – усе це стало реальним для дітей, батьки яких загинули на війні, а також для їхніх мам, які наразі проходять службу у Мукачівському прикордонному загоні.

За сприяння Благодійного фонду «Покрова О.D.V.» та Української Греко-Католицької церкви, на відпочинок мали можливість поїхати кілька десятків українських сімей військовослужбовців, життя яких назавжди змінила війна.

У програму подорожі також входила участь у церковних богослужіннях та зустріч з місцевою Українською Греко-Католицькою громадою у місті Генуя, настоятелем якої є отець Віталій Тарасенко. Крім того, учасники подорожі зустрілися з головою фонду «Покрова О.D.V.» Олегом Сайгадаком та Любов’ю Тарасенко – психологом по реабілітації рідних та близьких, яким довелось пережити втрату близької людини. Надзвичайно зворушливим та символічним став виступ парафіяльного хору української громади з міста Генуя – 24 серпня, в День Незалежності для гостей з України прозвучали Державний Гімн, «Молитва за Україну» та українські народні пісні.

Купу вражень отримали хлопчики та дівчатка у таборі для українських дітей на морському узбережжі міста Бордігера. Інтерактивні ігри, спілкування на молитовних зібрання у групах з обговоренням біблійних історій в поєднанні з теплими сонячними променями та морським повітрям сприяло психологічному відновленню юних українців.

Одним з наставників цієї подорожі став капелан Мукачівського прикордонного загону Олег Сорока. Разом з іншими наставниками – о. Андрієм Магасом, о. Олександром Товтом та о. Володимиром Містерманом – українськими священниками, які служать для українських громад в Італії, вони окрім координування заходу були постійно поруч із дітками та відповідали на численні запитання про архітектурні пам’ятки, історію їх появи та їх значення.

Спільно проведений за кордоном час мав позитивний вплив на усіх його учасників, адже подібні екскурсії сприяють психоемоційному відновленню як дітей так і дорослих. Впевнені, що така співпраця з фондом «Покрова О.D.V.» триватиме і надалі, буде корисною і результативною для всіх її учасників.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар