Очільники Закарпатської обласної ради цими днями перебувають в Румунії

серпня 21 / 2024


🇷🇴🇺🇦🇲🇩 Цими днями, у румунському Констанцському повіті триває робоча і навчальна зустріч «Стратегії покращення діяльності місцевих органів державної виконавчої влади та посилення транскордонного співробітництва Румунія-Україна-Республіка Молдова», організована для представників різних гілок влади України, Румунії та Молдови. У рамках заходу особлива увага зосереджена технічним аспектам планування, розробки та впровадження транскордонних проєктів, що сприяють вирішенню спільних проблем та активізації економічного розвитку прикордонних територіальних громад-партнерів.
Закарпаття на зустрічі представляють заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук та керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч.
Ключовим аспектом заходу є аналіз можливостей доступу до європейських фондів через Спільні міжнародні програми Румунія-Україна 2021-2027 та Румунія-Республіка Молдова 2021-2027.
Депутат парламенту та голова Союзу українців Румунії (СУР) Микола-Мирослав Петрецький підкреслив важливу роль Союзу у підтримці процесів європейської та євроатлантичної інтеграції України та Республіки Молдова.
Дискусії були зосереджені на інтенсифікації транскордонного співробітництва, стратегіях розвитку українських громад, цифровізації державного управління, підвищення прозорості та ефективності комунікації з громадянами, політиці громадського здоров’я.
🎙️ Василь Дем’янчук зазначає: «Важлива зустріч представників різних гілок влади України, Румунії та Молдови націлена на обговорення стратегії покращення діяльності органів місцевого самоврядування та посилення транскордонного співробітництва між сусідніми країнами. Транскордонна співпраця є ключовим елементом на шляху до євроатлантичної інтеграції України, а також важливим інструментом для залучення додаткових ресурсів для нашої економіки. Вона сприятиме покращенню матеріального стану регіонів, розвитку інфраструктури та наданню якісніших послуг нашим громадянам.»
🎙️На зустрічі Мирослава Ливч зазначила, що міжнародне співробітництво між Україною, Румунією та Молдовою є не лише важливим механізмом для розвитку регіону, але й відіграє ключову роль у досягненні стабільності та процвітання. Вона підкреслила, що реалізація спільних проєктів допоможе створити нові робочі місця, підвищити інвестиційну привабливість регіонів та покращити якість життя населення. "Для Закарпаття Румунія є стратегічним та надійним партнером. Ми добре співпрацюємо та реалізуємо в різних галузях спільні проєкти з повітами Марамуреш та Сату-Маре. СУР є надійним мостиком та адвокатом в пошуку партнерів між громадами", - додає депутатка обласної ради Мирослава Ливч. 🤝Посадовці обласної ради ініціюють створення Обʼєднання транскордонного співробітництва між повітами Румунії та областями України, за алгоритмом створення Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА, яке стало взірцем міжнародного партнерства.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар