На Закарпатті перевірять стан дотримання законодавства у сфері цивільного захисту

серпня 19 / 2024
✔️ На Закарпатті перевірять стан дотримання законодавства у сфері цивільного захисту. Профільна комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій працюватиме в області з 19 до 30 серпня.

Заступник голови ОВА Ігор Шинкарюк наголосив, що цивільна безпека та захист громадян – це перший пріоритет, хоч наш регіон і є найвіддаленішим від фронту. Він також закликав керівників громад, районних адміністрацій, обласних установ, організацій та підприємств максимально сприяти роботі надзвичайників☝️

💬 «Після комплексної перевірки в нас буде розуміння, хто і як відповідально ставиться до цих питань на місцях. Але головним є навіть не це, бо найважливіше – вжити потрібних заходів, щоб бути готовими до всіх можливих викликів в умовах війни», – наголосив Ігор Шинкарюк.

🔍 Востаннє таку перевірку на Закарпатті проводили у 2017 році, але сьогоднішні реалії вимагають зовсім інших підходів, тому робота профільної Комісії буде спрямована передусім на надання методичної допомоги.

🤝 Спільне завдання всіх відповідальних осіб – посилити спроможність області в реагуванні на можливі загрози у сфері цивільного захисту. Комісія повинна відпрацювати на обласному, районному та рівнях територіальних громад конкретні заходи і перевірити готовність усіх до тих чи тих викликів, підкреслив очільник Комісії, заступник голови ДСНС України Роман Примуш.

📍Комплексна перевірка виконання профільного законодавства місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Закарпатської області стосуватиметься, зокрема, організації оповіщення, радіаційного та хімічного, медико-біологічного захисту населення, діяльності гірських пошуково-рятувальних служб, пожежної безпеки, профілактичної роботи тощо.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар