Понад чотири десятки питань розглянули сьогодні на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради

серпня 14 / 2024



Так, члени виконкому підтримали Програму покращення харчування пацієнтів при проходженні стаціонарного лікування у КНП «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» на 2024-2026 роки. Метою Програми є покращення харчування пацієнтів, які перебувають на лікуванні у стаціонарних відділеннях медзакладу. Документ у подальшому внесуть на розгляд сесії міської ради.

Вклеювання до паспорта громадянина України (зразка 1994 року) фотокартки при досягненні 25- і 45-річного віку – відтепер ця послуга діятиме в ужгородському ЦНАПі.

Виконком міської ради прийняв таке рішення з метою реалізації прав, свобод і законних інтересів суб’єктів звернення у сфері отримання адміністративних послуг та документів дозвільного характеру.

Також перелік послуг, які можна отримати у ЦНАПі, доповнили послугами, які надаються департаментом соціальної політики, а саме:

- встановлення статусу постраждалого учасника Революції Гідності, видача посвідчення (01588);

- позбавлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України за заявою такої особи (02499).

Натомість низку послуг ЦНАП у зв’язку із змінами у законодавстві більше не надаватиме. Йдеться про:

- переоформлення гірничого відводу для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення (00897);

- видача гірничого відводу для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення (01081).

- видача дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України (01461);

- анулювання дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України (01464).

Підтримали сьогодні за засіданні виконкому і проєкт рішення «Про організацію громадських робіт для неповнолітніх, засуджених у 2024 році».

Відповідно до документу неповнолітнім засудженим і порушникам, яких засуджено та на яких накладено адміністративні стягнення у вигляді громадських робіт, організують громадські роботи у комунальному підприємстві «Центр поводження з тваринами».

Також проголосували за нові Умови конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

У документі прописані умови, мета, терміни – усе, з урахуванням змін до законодавства. Зокрема, перевізник має забезпечити на маршруті використання транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в кількості не менше 40% загальної кількості автобусів (а починаючи з 2025 року – не менше 50%).

Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування особами з інвалідністю по зору, слуху та з порушеннями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

Також перевізник має забезпечити можливість отримання послуг проїзду на пільгових умовах, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – електронного квитка, який підключається до банківської картки отримувача послуг за рішенням відповідних державних органів на безоплатній основі, особам, які мають право на безоплатний проїзд, тощо.

Розглянули і низку питань, які стосуються опіки, погодження проєктів благоустрою, надання паспортів відкритих літніх майданчиків, а також питання, які стосуються неповнолітніх.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар