В Ужгороді обговорюють можливості для реінтеграції ветеранів

липня 18 / 2024


В Ужгороді обговорюють можливості для реінтеграції ветеранів

🪖 Триває регіональний форум «Ветерани і громада: пошук можливостей для реінтеграції», де учасники діляться досвідом у впровадженні кращих практик реалізації державної ветеранської політики в умовах кризових ситуацій та відновлення задля надання якісних соціальних послуг ветеранам.

Вітали учасників заходу: заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, перший заступник голови ОВА, депутат обласної ради Мирослав Білецький, заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько, голова Державної служби України у справах дітей, депутат обласної ради Петро Добромільський та ін.

📑 У рамках дискусій проаналізують проблематику регіонів, напрацюють алгоритми доступності та взаємодії громади й ветеранів.

🎙️ Заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук наголосив, що громади відіграють ключову роль у процесі реінтеграції ветеранів. «Депутатський корпус Закарпатської обласної ради всебічно сприятиме цьому процесу. Нині в області уже реалізується низка програм із підтримки воїнів та їх сімей. Для нас вкрай важливо, щоб кожен ветеран знав, що громада готова підтримати його в будь-який момент і, що він не залишиться на одинці зі своїми проблемами. Однією з найважливіших складових реінтеграції є працевлаштування ветеранів. Тут важливі напрацювання щодо створення програм професійного навчання та перекваліфікації, сприяння розвитку ветеранського бізнесу та залучати ветеранів до різних соціальних проєктів. Це дозволить не лише забезпечити фінансову стабільність ветеранів та їх сімей, але й зміцнити місцеву економіку», - зазначив посадовець обласної ради та додав, що кожен із нас повинен працювати на перемогу з повагою, розумінням та підтримкою ветеранів. Василь Дем’янчук Vasil Dem'yanchuk побажав учасникам цікавих дискусій й плідних напрацювань.

Участь у Форумі беруть: ветерани та ветеранки, представники Міністерства у справах ветеранів України, структурних підрозділів із питань ветеранської політики територіальних громад, голови громад, керівники та представники громадських ветеранських організацій, керівники та фахівці структурних підрозділів із питань ветеранської політики ОВА, РВА, МВК, фахівці КУ «Ветеранський простір «Вдома».



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар