40 героїв, які назавжди увіковічнені у стелах

липня 15 / 2024



40 героїв, які назавжди увіковічнені у стелах. Цими вихідними у Хусті відкрили алею пам’яті військовослужбовців, що віддали життя у боротьбі за незалежність України. Рідні та близькі бійців, а також керівництво міста, військовослужбовці та небайдужі хустяни принесли до меморіалу квіти та запалили лампадки. Це пані Терезія.

Жінка запалює свічку та кладе квіти у підніжжя меморіалу на честь онука Івана. Хлопець загинув захищаючи Україну у віці 22 років. Нині над ними майорять синьо-жовті стяги. 40 назавжди усміхнених облич, проте вже лише на світлинах. Мужні, хоробрі та відважні захисники, уродженці Хустської громади та гордість всієї країни – бійці, що віддали у боротьбі за незалежність рідної землі власне життя назавжди увіковічнені у меморіальних стелах. Алею пам’яті на головній площі міста відкрили цими вихідними. Аби назавжди зберегти пам’ять про героїв міська рада спільно з родинами загиблих бійців створили меморіал. Сотні хустян прийшли аби віддати шану тим чоловікам та жінкам, що є прикладом незламності духу.

Кожен з присутніх тут втратив друга, брата, чоловіка, сина чи просто знайомого, адже війна торкнулася кожну родину. Також очільник громади Василь Губаль разом з представниками РТЦК та СП вручив посмертні ордени «За мужність» ІІІ ступеня родинам бійців, а саме Михайлові Саку, Сергію Коробкіну, В’ячеславу Тодавчичу, Едуарду Марко, Андрію Кордасу і Євгену Цику. Також медаллю «За військову службу Україні» посмертно нагородили захисника – Василя Поповича. Кожен з цих хлопців продовжує обороняти Україну, проте вже з неба. Воля дається нашій державі надто дорогою ціною. Завдяки нашим захисникам ми продовжуємо жити, а наша країна зберігає незалежність.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар