У особливий спосіб в Тячеві вшанували пам’ять Героїв на головній площі міста (відео)

листопада 18 / 2023


Роман Козичко, Михайло Мотря, Микола Мідянко, Олександр Олаг, Олег Куцин, Василь Піпчак, Василь Ажбот, Михайло Деяк, Андрій Пруниця, Андрій Дзюбак, Олег Бичін, Василь Легач, Аркадій Сідей та Анатолій Шуйга – 14 воїнів, справжніх захисників та мужніх українців. У особливий спосіб в Тячеві вшанували пам’ять Героїв на головній площі міста.

Вони назавжди залишаться небесними охоронцями Батьківщини. Кожен з них мав родину, до якої більше ніколи не повернеться. Їх пам’ять та шану увіковічнили у меморіальних стелах. Пані Тетяна – дружина військовослужбовця Андрія Дзюбака.

Чоловік був активним громадським діячем, брав участь в житті міста та громади. 27 лютого 2022 року добровільно пішов до Тячівської РТЦК та СП, мобілізувався, поповнивши ряди Збройних сил України. 2 червня 2022 року був відкомандирований до 51 батальйону, де займав посаду старшого навідника 1 кулеметного відділення кулеметного взводу військової частини А 4117, був старший солдат. Андрій Васильович Дзюбак, вірний військовій присязі, виявивши стійкість та мужність при захисті Батьківщини, загинув під час виконання бойового завдання 03 лютого 2023 року в районі населеного пункту Іванівське Донецької області. Військовослужбовцю було 43 роки.

Пані Марія запалює лампадки та кладе біль стели свого чоловіка квіти. Василь Ажбот був жителем міста Тячів. 3 початком повномасштабного вторгнення російської федерації Василь став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на Херсонському напрямку в лавах 128-мої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ. Загинув старший солдат 15 жовтня 2022 року під час штурмових дій поблизу населеного пункту Пʼятихатки Херсонської області. Чоловік назавжди залишиться у серці родини. Сотні жителів громади, рідні та близькі захисників, а також представники влади міста на головній площі Тячева вшановують Героїв.

Дякують їм за мирне небо, за можливість розвивати країну. У Шульги Анатолія Борисовича залишилися дві доньки та дружина. Чоловік боронив державу у складі 128-ї ОГШБ, активно розвивав громаду та завжди мріяв про світле майбутнє держави. За особливий внесок у розвиток краю чоловіки присвоїли звання «Почесний громадянин Тячівської міської територіальної громади» (посмертно). Був люблячим батьком, турботливим чоловіком та справжнім патріотом – таким чоловік назавжди залишиться у спогадах найдорожчих. Віддати шану захисникам, справжнім Героям можуть всі охочі.

Ці стели – щоденне нагадування, якою високою ціною нам дається перемога.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар