Увага! Джипінг у горах заборонено!

червня 25 / 2024
Увага!!! Джипінг у горах заборонено!!!

Поліцейські офіцери Богданської територіальної громади повідомляють про заборону джипінгу на територіях природо-заповідного фонду.

Джипінг-тури є досить популярним видом розваг в українських горах. Однак, такі розваги приносить довкіллю тільки шкоду.

Джипінг порушує рослинні та грунтові покриви, знищує рідкісні види рослин і забруднює повітря, що свою чергу негативно впливає на екологічну ситуацію в громаді.

Варто нагадати, що для порушників буде посилено адміністративну відповідальність за правопорушення на заповідних територіях.
Зокрема, штраф за порушення для громадян становитиме від 8500 до 17000 грн, а для посадових осіб - від 17000 до 25500 грн.

Закликаємо жителів та гостей громади бережливо ставитись до навколишнього середовища та не порушувати правила, які тягнуть за собою відповідальність!

Додатково: Джипінг - це пересування на транспорті підвищеної прохідності, тобто джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах та багі.

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, який зокрема забороняє джипінг на територіях природно-заповідного фонду. Новий закон спрямований на захист заповідників від негативного впливу механічних транспортних засобів. Проїзд ними дозволяється лише на дорогах загального користування, у межах населених пунктів і на автомобільних дорогах приватних територій.

Винятком стали окремі транспортні засоби, на які не поширюватиметься заборона:

☑️ транспорт землекористувачів і землевласників, на земельних ділянках яких розташовані заповідні території та об’єкти;

☑️ транспорт відповідних посадових осіб державних і місцевих органів влади, правоохоронних органів, закладів охорони здоров’я, військових формувань, громадських інспекторів, місцевих жителів тощо.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар