Про поглиблення міжнародної співпраці, подальший розвиток туризму і рекреації та розбудову автодоріг в області

березня 16 / 2024
Про поглиблення міжнародної співпраці, подальший розвиток туризму і рекреації та розбудову автодоріг в області

✍️Про це, сьогодні, 15 березня, серед іншого, розглянула постійна комісія обласної з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації. Засідання провів голова комісії Михайло Кіш.
✍️Насамперед профільна комісія рекомендувала до затвердження Угоду про міжрегіональне співробітництво між 🇵🇱🤝🇺🇦Закарпатською обласною державною адміністрацією – Закарпатською обласною військовою адміністрацією України, Закарпатською обласною радою України та Люблінським воєводством Республіки Польща, як інструмент подальшого розвитку зовнішньоекономічних зв’язків, розширенню можливостей двосторонніх економічних контактів між громадами партнерських регіонів. З цього питання інформував начальник управління з питань організаційного забезпечення діяльності ради, міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Тарас Гайдук.
✍️Під час обговорення заходів Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області, здійснених у 2023 році, про які доповіла Маріанна Готра – начальник управління туризму та курортів ОВА, депутати акцентували на необхідності забезпечення розвитку туристичної галузі в області шляхом удосконалення механізму надходжень від туристичного збору, поліпшення інфраструктури та науково-освітнє удосконалення напрямків у сфері туризму та курортів, налагодження тісної співпраці між суб’єктами господарювання. 🗒️Окремо присутні наголосили на активізації проектів регіонального розвитку у туристичній галузі та міжнародній співпраці, поглибленні економічних, соціальних, науково-технічних, екологічних, культурних та інших відносин, що є важливим фактором ефективної роботи обласних комунальних закладів. У цьому контексті звучали слушні пропозиції депутатів до профільного департаменту ОВА щодо необхідності приведення у належний стан автомобільних доріг у краї.
✍️Члени комісії детально зупинилися на проєкті рішення про внесення змін до Схеми планування території Закарпатської області у частині приведення матеріалів діючої Схеми у відповідність до встановленого адміністративно-територіального устрою області, враховуючи Аналітичний звіт за результатами проведеного містобудівного моніторингу реалізації містобудівної документації та зміни соціально-економічних показників розвитку регіону.
✍️Участь у засіданні комісії узяли: керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, представники: Федір Шандор, Лівія Балог, Олександр Антал, Володимир Чубірко, Денис Ман. Усі обговорені питання комісія скерувала на розгляд президії та пленарного засідання обласної ради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар