В Ужгороді відбулася конференція щодо розвитку просторового планування територій громад Закарпаття

червня 18 / 2024
В Ужгороді відбулася конференція щодо розвитку просторового планування територій громад Закарпаття

☝️ Заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук взяв участь у практичній конференції «Розвиток просторового планування територій громад Закарпаття». Захід відбувався в рамках програми USAID з аграрного і сільського розвитку. Цей проєкт вже тривалий час допомагає громадам з розробкою низки планувальних документів. Метою програми АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.
☝️ Менеджерка з просторового планування та GIS програми USAID АГРО Катерина Рєзнікова відзначила, що без детального пропрацювання просторового планування територій неможливо розвивати місцевий бізнес. Тому акцент просторового розвитку громад має бути на створенні комфортних умов проживання людей і ведення бізнесу. Бо, якщо в громаді є сильний бізнес, то тоді можна говорити про спроможність громади.
👌 Василь Дем’янчук наголосив на важливості даного проєкту та побажав налагодити організаторам максимальний контакт із громадами – насамперед, із віддаленими від обласного центру. «Необхідно дізнаватись: які там є проблеми, які наявні потреби, які можливості, - зазначив заступник голови Закарпатської обласної ради. – Бо лише комплексне планування усіх життєво важливих точок і сфер діяльності громади дасть комплексний розвиток громади: де саме ми забезпечуємо соціальні функції, де розвиваємо підприємництво, а де, до прикладу, туризм. Маючи загальну картину взаємодії та розвитку всіх 64 громад області, ми, як обласна влада, зможемо координувати дії щодо комплексного розвитку нашого краю. Вдячні вам за допомогу громадам і відкриті до співпраці заради розбудови Закарпаття…»
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар