У Виноградові благодійники виготовляють дрони та ретранслятори (відео)

червня 16 / 2024


У Виноградові благодійники виготовляють дрони та ретранслятори, які військовослужбовці активно використовують на полі бою. Відстань, яку подолає безпілотник, залежить від потужності передавача відеосигналу, який наразі є дуже необхідним на полі бою. Поганий сигнал зв’язку може бути реальною проблемою, адже кожен із захисників ризикує власним життям. Інженери долучаються до збирання таких підсилювачів сигналу власними руками: купують компоненти, паяють, тестують і передають на фронт.

Алгоритм роботи системи посилення зв’язку наступний: приймальна антена приймає слабкий сигнал і через кабель передає його приймач ретранслятора. Після ретранслятор, усуває спотворення та перешкоди в сигналі.

І через антену, що передає, випромінює посилений сигнал. До створення ретрансляторів та дронів активно долучаються і самі містяни. У школах проводять ярмарки, всі виручені кошти передають безпосередньо для затуплення необхідних елементів, розповідає пан Арнольд. Всіх бажаючих навчають також і опануванню безпілотників.

Пан Юрій засвоює мистецтво керування дронами вже два тижні. Каже, наразі ця навичка може знадобитися кожному. Ретранслятори, які виготовляють чоловіки вже використовують військові на різних напрямках. Команда однодумців вірить, що знайдуться спонсори, які захочуть підтримати їхні розробки. І вони разом зможуть пришвидшити перемогу України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар