«Школа експортера» удруге стартувала в Ужгороді (відео)

червня 16 / 2024


«Школа експортера» удруге стартувала в Ужгороді. Цьогоріч участь взяли два десятка підприємців – це представники бізнесу, у тому числі й релокованого на Закарпаття, а також початківці. Тренінг-інтенсив сприятиме підприємцям краю покращити експортні навички та розібратися у нюансах митного законодавства. «Школа експортерів» – платформа для ефективної комунікації між бізнесом та Закарпатською митницею. До організації заходу долучилася Закарпатська ОВА.

Адже ефективне здійснення зовнішньо-економічної діяльності сприяє нарощуванню валютних резервів країни, збалансуванню валютного ринку і стабілізації гривні, а також це один зі способів наповнення бюджету і створення додаткових робочих місць. Понад тисяча суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності наразі функціонують на Закарпатті. Чимало релокованого бізнесу, що раніше працювали виключно на внутрішній ринок, під час війни перепрофілювалися і вийшли на експорт.

Школа експортера організована спільно з Програмою розвитку ООН в рамках реалізації проекту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом поєднання просування експорту з регіональним розвитком та Цілями сталого розвитку», що фінансується урядом Німеччини. Два дні говорили про наболіле.

Це і преференційне походження товарів: угоди про вільну торгівлю, правила набуття походження, переваги, що надає сертифікат з перевезення товарів EUR 1 або EUR-MED та порядок їх отримання, а також використання митних спрощень при експорті товарів закордон та інші актуальні питання, що піднімали учасники під час конструктивного діалогу.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар