Уже цієї п’ятниці в Ужгороді відбудеться Ярмарок вакансій-2024

травня 20 / 2024
💼 Уже цієї п’ятниці в Ужгороді відбудеться Ярмарок вакансій-2024. Свої пропозиції щодо працевлаштування презентуватимуть місцеві та релоковані підприємства різних галузей.

Захід, який за ініціативи обласної військової адміністрації об’єднує роботодавців і потенційних працівників з усього регіону, стає традиційним, відзначив на брифінгу Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

💬 «Минулого року на Ярмарку вакансій було багато відвідувачів, до нього тоді долучилося й чимало компаній. Зараз ми очікуємо близько 50 суб’єктів господарювання, які презентують свої актуальні пропозиції. Захід проводитиметься за підтримки УВКБ ООН та громадської організації „Неємія“, серед співорганізаторів й Ужгородська міська рада та обласний центр зайнятості», – зауважив Василь Іванчо.

👉 Як розповів директор департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Тарас Триндяк, під час заходу відбудуться консультації щодо вибору та зміни фаху, проходження професійного навчання й перенавчання, отримання ваучерів, відкриття власної справи тощо.

За його словами, крім презентації вакансій, на відвідувачів чекають майстер-класи від профтехів області, інтерактивна зона «Місце професій», а також активності для дітей.

📍Своєю чергою в.о. директора Закарпатського обласного центру зайнятості Беатриса Білецька наголосила, що в їхній базі зараз налічується близько 2 тисячі пропозицій для шукачів роботи. Загалом майже 4 тисячі – на Єдиному порталі вакансій та на шести сайтах для пошуку роботи в регіоні. Найбільше пропозицій щодо працевлаштування від підприємств переробної сфери (27%), торгівлі (19%), охорони здоров’я (11%) та транспортної галузі (7%).

🔹Однією з цілей Ярмарку вакансій – 2024 є офіційне працевлаштування вимушених переселенців, полегшення їхньої адаптації на новому місці. Для цього до заходу долучаться і міжнародні та регіональні громадські організації. Вони презентують свої можливості працевлаштування та грантові програми для створення власного бізнесу, підкреслила виконавча директорка ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі.

✅ Ярмарок вакансій 24 травня пройде на новій локації – біля Закарпатського обласного музично-драматичного театру (вул. Льва Толстого, 12).

⏰ Захід розпочнеться об 11:00.

Відеозапис брифінгу: https://is.gd/vOhDst.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар