Закарпатська делегація взяла участь у міжнародній конференції ISSS 2024

травня 13 / 2024
Закарпатська делегація взяла участь у міжнародній конференції ISSS 2024

🇺🇦🇨🇿 Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, перший заступник Андрій Шекета, Заступник Закарпатської ОВА Олександр Пацкан та депутат обласної ради Михайло Рівіс взяли участь у міжнародній конференції ISSS 2024, що відбувалася в чеському місті Градец-Кралове. Головними темами для обговорення під час цьогорічного зібрання стали штучний інтелект, цифрова ідентичність та право на цифрові послуги.
☝️ Свій виступ голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай присвятив темі «Використання сучасних цифрових технологій для забезпечення громадської безпеки України, зважаючи на триваючий військовий конфлікт». Насамперед Роман Сарай подякував голові Сенату Чехії Мілошу Вистрчілу за допомогу, яку Чеська Республіка надає Україні у війні проти російських агресорів - за гостинний прийом сотень тисяч наших біженців, за військову та гуманітарну допомогу, без якої ми не змогли б протистояти ворогу.
👉 Коротко голова обласної ради розповів про використання сучасних цифрових технологій на Закарпатті в умовах воєнного стану. Зокрема, про систему «Безпекове Закарпаття», яка стала потужним інструментом для зменшення злочинності на території краю і забезпечення безпекового фактору. До речі, у 2023 році в області було розкрито 100% важких та середньої важкості злочинів.
👌 Також Роман Сарай охарактеризував можливості порталу “Допомога Закарпаття». Свого часу він створювали як інструмент допомоги біженцям, що прибули на Закарпаття. Нині його розвивають під потреби усіх мешканців Закарпаття. Триває робота над запуском мобільного додатку “Моє Закарпаття» ”. Він є продовженням проєкту “Допомога Закарпаття” і буде включений в загальнонаціональну систему мобільного додатку “Дія” - як з інформацією, так і з сервісами регіонального значення.
💙💛 «За розвитком ІТ-індустрії – майбутнє, - відзначив Роман Сарай. - Отриманими знаннями та навиками ми готові ділитися з іншими. Так само, як і переймати передовий досвід інших країн».
📌 Також у рамках конференції голова Закарпатської обласної ради Роман провів робочі зустрічі з керівництвом краю Височина. Зокрема, обговорили хід будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді «Recovery Сenter 4.5.0» та домовились про візит гетьмана краю Вітезслава Шрека на Закарпаття в червні цього року.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар