Медики Виноградівської «швидкої» запустили серце пацієнта

травня 08 / 2024
🚑 Медики Виноградівської «швидкої» запустили 🫀⚡️серце пацієнта 🏥
🚑 Сьогоднішня історія - результат напруженої роботи однієї з десятків бригад ЕМД, які щодня виходять на передову у боротьбі за життя. Медики не називають її винятковою - це просто частина їхньої роботи, де кожна мить може вирішувати долю людини. Вона - ще один ❗️нагадувальний дзвоник про те, як важливо не відкладати виклик "швидкої" у випадку болі у 🫀серці, адже це може бути небезпечно та ризиковано.
‼️Коли донька пацієнта привезла свого 68-річного батька із скаргами на біль у грудях до🏥 Виноградівської лікарні, медики одразу зрозуміли серйозність ситуації. Лікар приймального відділення оперативно діагностував гострий коронарний синдром і терміново викликав "швидку". Пацієнт потребував негайного оперативного втручання - проведення коронарографії та стентування, а найближчий заклад для цього – 🏥 Хустська районна лікарня.
🚑Для транспортування пацієнта диспетчер лінії 103 скерував бригаду № 800 (лікар Василь МАРКОВИЧ, фельдшер Олександр КЕРЕЧАН, водій Євген ТОВТ). Але не встигли медики виїхати із приймального відділення, як у пацієнта – раптова зупинка серця.
«У пацієнта фібріляція шлуночків,¬ розповідає Василь МАРКОВИЧ, – ми одразу приступаємо до реанімаційних заходів. Діємо за Протоколом: серцево-легенева реанімація, дефібріляція і за кілька хвилин – відновлення серцевого ритму, хворий поступово опритомнює. Відтак, транспортуємо пацієнта далі».
Бригада «швидкої» своєчасно доставила пацієнта до Хустської лікарні, де фахівці провели всі необхідні оперативні втручання. Його стан зараз стабільний, .
В таких випадках – час грає вирішальну роль. Чим скоріше пацієнт звернеться по медичну допомогу, тим більший шанс звести до мінімуму життєво небезпечні ускладнення.
💔☝️ 103 нагадує небезпечні симптоми інфаркту за яких потрібно НЕГАЙНО телефонувати на 103:
✅дуже сильний пекучий, стискаючий біль за грудиною, що не зникає понад 15 хвилин після прийому ліків;
✅ біль між лопатками;
✅ відчуття болю у лівій руці, шиї та нижній щелепі;
✅ задишка, пітливість;
✅ нудота, блювання;
✅ запаморочення, слабкість.
‼️📢Зволікати не варто, адже при інфаркті кожна хвилина може коштувати життя.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар