Поліцейські Закарпаття пройшли тренінг присвячений проблематиці домашнього насильства

квітня 27 / 2024


У тренінговому центрі ГУНП пройшло консультативне заняття для поліцейських з усіх підрозділів поліції області щодо проблематики домашнього насильства. Під час зустрічі учасники обмінювались досвідом та обговорювали шляхи подолання й протидії такому явищу



На території навчально-тренувального центру ГУНП в Закарпатській області відбувся тренінг на тему «Роль працівників поліції у системі запобігання та протидії домашньому насильству». У заході взяли участь співробітники Управління превентивної діяльності, а також сектору протидії домашньому насильству, дільничні офіцери поліції, поліцейські секторів реагування патрульної поліції та поліцейські офіцери громад із числа підрозділів поліції регіону.

На захід також були запрошені Людмила Кохан – фахівчиня з реагування на випадки домашніх насильств «Неємія центр» та Іван Фленько – директор Ужгородського міського центру соціальних служб.

Під час зустрічі присутні розглянули питання домашнього насильства в цілому, поділилися власним досвідом, зокрема як вони здійснюють реагування, контроль та профілактику працюючи з сім’ями, де існує така проблема, а також методичними рекомендаціями з надання якісної та професійної допомоги й підтримки постраждалих осіб.

Учасники заняття відпрацювали найрізноманітніші ситуації, в яких може опинитися працівник поліції під час виконання такого виду роботи та проектували алгоритм дій, якого слід дотримуватись під час спілкування як з потерпілими, так і з кривдниками.

Правоохоронці відзначили, що проведення таких навчань має позитивний вплив, адже обмін саме практичним досвідом посилює та розвиває їх у сфері протидії домашньому насильству.

Після звершення тренінгу кожен отримав відповідний сертифікат.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар