Поліцейські Закарпаття приходять на допомогу людям, які стали жертвами домашнього насильства (ВІДЕО)

грудня 11 / 2021
Поліцейські Закарпаття приходять на допомогу людям, які стали жертвами домашнього насильства (ВІДЕО)

Сьогодні завершилася акція «16 днів проти насильства», головною метою якої було привернути увагу до питань насильства в українських родинах. Щодня працівники поліції допомагають сім’ям вирішити такі проблеми і найбільше роботи в цьому напрямку припадає на групи протидії домашньому насильству, які працюють на територіях Ужгородської та Мукачівської територіальних громад.
Саме ці поліцейські не лише складають адміністративні протоколи за фактами домашнього насильства у родинах, вони надають консультації щодо того, як вийти з такої складної ситуації та у які служби потрібно звертатися у першу чергу.
«Групи протидії домашньому насильству виїжджають на виклики, де є такі факти. Вони вирішують проблеми різного характеру, адже питання у кожній сім’ї індивідуальні. Проводимо роз’яснювальну роботу, говоримо, що можна в таких випадках робити далі. Пояснюємо, куди їм далі звертатися, по безоплатну правову допомогу чи в центр соціальних служб. Варто відзначити, що кожен такий наш працівник поліції є хорошим психологом», – розповідає начальник сектору протидії домашньому насильству Ужгородського районного управління поліції Сергій Ворон.
Працівники поліції розповідають, що найбільше надходить звернень, які пов’язані із вчиненням фізичного насильства, однак трапляються випадки, де жертва потерпає від психологічного та економічного насильства. Відзначається і гендерність проблеми, адже в основному жертвами на Закарпатті стають жінки, проте є певна кількість звернень і від чоловіків.
Правоохоронці наголошують, що жертви насилля можуть звернутися на лінію «102» або ж на «гарячу лінію» із запобігання домашньому насильству 116-123 (з мобільного) та 0 800 500-335 (зі стаціонарного), чи цілодобову гарячу лінію безоплатної правової допомоги 0 800 213-103.
Не замовчуйте, насильству немає виправдання!
Коментар: начальник сектору протидії домашньому насильству Ужгородського районного управління поліції Сергій Ворон
ВІДЕО ТУТ
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар